PARTIZANOV NOVI BEK OTKLONIO SVE DILEME! Pontika: SA ŽOCOM NA VEZI još od prošle godine

Autor:

Sport

13.07.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razgovarao sam sa Crvenom zvezdom i Makabijem, ali..."

PARTIZANOV NOVI BEK OTKLONIO SVE DILEME! Pontika: SA ŽOCOM NA VEZI još od prošle godine

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka i Dejan Radonjić

Mateuš Ponitka, novi košarkaša Partizana, u razgovoru za srpske medije otkrio je šta je prevagnulo da, umesto u Crvenoj zvezdi Meridianbet ili Makabiju, završi u crno-belom dresu.

Podsetimo, poljski reprezentativac stigao je iz Panatinaikosa i potpisao ugovor na dve godine.

- Pre svega moram da kažem da mi je velika čast što ću biti deo Partizana. Ne bih da koristim kliše izraze, ali svako ko prati košarku, zna istoriju kluba, kakvi su navijači, ko je trener i zbog svega toga moram da budem zahvalan što ću biti deo svega što sam nabrojao i imati priliku da nosim dres legendarnog kluba - rekao je Ponitka za "Mocartsport" i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateuš Ponitka

- Razgovarao sam sa Crvenom zvezdom i Makabijem, tu je bio i Partizan, imao sam opcije, ali na kraju su ime i poziv Željka Obradovića prelomili u korist Partizana. Svideo mi se projekat, tim koji želi da napreduje. Još dok sam bio u Panatinaikosu sam video da je ekipa odlična, da klub ima velike ambicije, čak i sa strane gledajući kako sve to izgleda pomislio sam da je to odlična organizacija, a kad sam zvanično deo toga uveriću se u sve i sam. Zasad sve ide kako sam očekivao.

Kontakt s prvakom AdmiralBet ABA lige uspostavio je odavno.

- Iskren da budem, prvi put sam sa trenerom razgovarao još na početku prošle sezone. Igrali smo protiv Partizana i trener mi je prišao, čestitao mi je na izdanjima na Evrobasketu, nekoliko minuta smo razgovarali, i tada smo uspostavili inicijalni kontakt koji je na mene ostavio veliki utisak. Nema potrebe da pričam o uspesima legendarnog trenera, to svako zna, ali tada je bio prvi kontakt. Sada smo pričali o svemu i na kraju je to odlučilo. Predočio mi je čitav projekat koji je započeo pre dve sezone, prosto želim da budem deo toga - otkriva Poljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading