AKO PUTUJETE U HRVATSKU, DOBRO PAZITE: Policija može da vas kazni zbog ovog BIZARNOG RAZLOGA

Autor:

Vesti

12.07.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakon kaže da vozač pre nego što napusti vozilo mora preduzeti sve mere da spreči da automobil sam krene s mesta ili da ga druge osobe pokrenu

AKO PUTUJETE U HRVATSKU, DOBRO PAZITE: Policija može da vas kazni zbog ovog BIZARNOG RAZLOGA

Foto: Shutterstock

Hrvatska policija

Najčešće kazne koje policija ispisuje vozačima vezane su za brzinu, alkohol, nevezivanje pojasa i korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje. Ipak, hrvatski Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje čak 310 različitih pravila prema kojima policija može postupati, a jedan od njih zvuči bizarno.

Za neka od njih malo ko zna, a mogla bi vas koštati ako planirate da odete u ovu zemlju na letovanje. Među njima je, verovali ili ne, i ostavljanje otvorenih prozora na automobilu.

Zakon kaže da vozač pre nego što napusti vozilo mora preduzeti sve mere da spreči da automobil sam krene s mesta ili da ga druge osobe pokrenu. To uključuje gašenje motora, zaključavanje vozila, uzimanje ključa, ali i zatvaranje prozora.

Kako piše Dnevnik.hr, policija vam tako može napisati kaznu od 30 evra ako ste ostavili malo spuštene prozore da se automobil rashladi ili ne zagreje previše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading