AKO SE SPREMATE KOLIMA U GRČKU, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su KLJUČNE LOKACIJE na kojima LOPOVI obijaju vozila

Autor:

Vesti

11.07.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti nikako ne bi trebalo da idu u kupovinu u velike markete pravo sa granice i bez nadzora ostaviti kola u kojima su koferi i ostale stvari

AKO SE SPREMATE KOLIMA U GRČKU, OBRATITE PAŽNJU:  Ovo su KLJUČNE LOKACIJE na kojima LOPOVI obijaju vozila

Foto: Printscreen

Mnogi srpski turisti našli su se prethodnih dana na meti lopova u Grčkoj, a portal "Grčkainfo" objavio je ključne lokacije na kojima su, na osnovu dosadašnjih prijava turista, lopovi sve učestaliji. 

Prema dosadašnjim iskustvima, lopovi najčešće "operišu" na parkinzima velikih supermarketa i tržnih centara kao što su IKEA, Lidl, Jumbo, One Salonica...

Na meti su i automobili na otvorenim parkinzima u Solunu, kod BeleKule, u okolini trga Aristotelis, na parkingu "Aquaparka Waterland" u Solunu.

Veliki broj prijava bilo je i na parkinzima nekih plaža Halkidikija, na primer, Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti. 

Na portalu se navodi da turisti nikako ne idu u kupovinu u velike markete pravo sa granice i kolima u kojima su koferi i ostale stvari!

-Lopovi odlično znaju da turisti najčešće pravo sa puta obavljaju kupovine namirnica za smeštaj kako ne bi morali dolaziti kasnije i znaju da su puni vrednih stvari. Nemojte to raditi, a ako već morate neka bar jedna osoba ostane pored automobila da pazi na stvari. Upoznati smo i sa nekoliko slučajeva obijanja na parkingu kod tržnog centra One Salonica - navode na posrtalu i dodaju da je, nažalost, 2021. godine nekoliko porodica iz Srbije zateklo razbijeno staklo i pokradene stvari na parkingu Srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu.

Foto: printscreen/instagram

 

-Slučaj razbijanja šoferšajbne i krađe stvari ispred ovog groblja prijavljen nam je i prošle godine. Minimum 4 automobila obijeno je u poslednja tri dana na neobezbeđenom parkingu pored beach bara Sahara u Nea Irakliji i u Nea Kalikratiji. Iz jednog obijenog automobila ukradene su patike, iz drugog laptop i pasoš - ističe se na portalu.

Osiguranje i šteta od krađe

Većina obaveznih osiguranja ne pokriva štetu od krađe, pa je potrebno da se raspitate i informišete o svemu pre nego što zaključite polisu. Dodatne vrste osiguranja ili kasko, koji pokriva sve, pa i provalu u vozilo, nude pravo na odštetu. 

Važno je da znate i da štetu nastalu na vozilu ne sanirate dok se ne izvrši procena i prijava štete, a da naknadu štete možete ubrzati ukoliko odmah po nastanku štetnog događaja obavestite nadležne organe čime ćete upotpuniti prijavu odštetnog zahteva.

Bez obzira na to da li su vam lopovi nešto ukrali ili su samo razbili staklo ili obili bravu, poželjno je da ceo slučaj prijavite grčkoj policiji. Najbolje je da ništa ne dirate, već da odmah pozovete policiju na broj 100 ili da odete do najbliže policijske stanice.

Naglasite policiji ako ste primetili da je nešto ukradeno, jer uvek postoji šansa da vam ukradene stvari budu vraćene. Ako su vam ukradene bankovne kartice, pozovite svoju banku i odmah odjavite sve kartice da ne biste ostali bez novca. Ukoliko vam je ukraden pasoš, sa potvrdom iz policije otiđite u konzulat ili ambasadu Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading