NEMA STAJANJA! RODITELJI NESTALIH DEČAKA IZ APATINA POMERAJU I NEBO I ZEMLJU DA NAĐU SVOJE SINOVE! Neutešni čekaju DNK analizu izvučenih tela iz Dunava!

Autor:

Hronika

12.07.2023

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno 45 dana traje agonija dveju porodica koje ne odustaju od potrage za svojom decom.

NEMA STAJANJA! RODITELJI NESTALIH DEČAKA IZ APATINA POMERAJU I NEBO I ZEMLJU DA NAĐU SVOJE SINOVE! Neutešni čekaju DNK analizu izvučenih tela iz Dunava!

Foto: RTS/printscreen

Patrik B. (10) i Antonio M. (11) poslednji put su viđeni 29. maja na obali Dunava, nedaleko od Kajak kluba kod Apatina. A onda im se gubi svaki trag. Istraga veruje da su se dečaci utopili u reci, a na obali su pronađeni njihovi bicikli i obuća. 

U međuvremenu, neizvesnost povećavaju i dva tela pronađena u Dunavu. Još nije poznat identitet dve osobe čija su tela pronađena u Dunavu kod Dalja u Hrvatskoj i na obali Dunava u Apatinu. Da li je reč o apatinskim dečacima, znaće se posle DNК analize.    

Jedno telo je izvučeno iz Dunava kod Dalja, u Hrvatskoj, 7. juna. Roditelji oba dečaka su, nakon pregleda fotografija koje su im predočene u tamošnjoj policiji, izjavili da ne mogu da potvrde da se radi o jednom od nestalih dečaka.

Telo u Lovrinom limanu

Pola meseca kasnije, 22. juna uveče, u  Lovrinom limanu, stotinak metara nizvodno od ulaza u Šumsku upravu Apatin, na obali je pronađen leš u neprepoznatljivom stanju. Odmah je poslat na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu. Od roditelja je uzeta krv za DNК analizu koja će definitivno utvrditi da li je reč o nestalim apatinskim dečacima ili ne.

Ipak, potraga se nastavlja, mada je u početku bilo problema. Kako je dan nakon nestanka dece za agenciju Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je bila otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

Nema stajanja

- Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti - rekao je Cvjetićanin.

I danas za dečacima aktivno traguju i komšije. Dunav su obilazili čamcima, a obalu pešice. Tako su i pronađeni ostaci leša nedaleko od glavnog ulaza u Šumskoj upravi Apatin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading