SAHRANJEN DEDA ĐORĐE: Čuvar Zejtinlika ispraćen uz himnu "Bože pravde"

Autor:

Vesti

06.07.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarnog čuvara Zejtinlika na večni počnak ispratili rodbina, poštovaoci, delegacije Srbije i Grčke.

SAHRANJEN DEDA ĐORĐE: Čuvar Zejtinlika ispraćen uz himnu "Bože pravde"

Foto: TANJUG/ VLADIMIR DZUVEROVIC

Đorđe Mihailović

Đorđe Mihailović ispraćen je na večni počinak uz himnu "Bože pravde". U ime Srbije od legendarnog čuvara Zejtinlika oprostio se ministar Nikola Selaković. Sahrani je prisustvovao i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Na plato ispred mauzoleja odasvud su pristizali Srbi i Grci. Onis su donosili vence belih hrizantema ukrašenih zastavama, i belim trakama sa porukama zahvalnosti i večnog sećanja na legendarnog čuvara seni junaka, prenose Novosti.

Supruga Fotini, slomljena od bola, sedela je pored odra svog voljenog deda Đorđa.

Sa kapije Zejtinlika vidi se terasa Mihailovića, preoznatljiva po srpskoj zastavi. Uz ovo znamenje dočekivao je i ispraćao goste, s posebnom ljubavlju one koji su stizali iz Srbije. Odabrao je ovo mesto za svoj dom, pre koju godinu, kako bi čim se probudi, pogledao na Zejtinlik.

 

Prva slika s kojom su se ljudi jutros suočavali rastužila je svakog ko je samo jednom čuo priču o deda Đorđu, šišu Novosti. Kao nekad on, kada porani i motri na nepregledno polje belih, mermernih krstova, jutros je na terasi bila samo njegova supruga Fotini, kojoj je on darovao ime - Svetlana.

Mahnula je istim onim pokretom ruke kao nekad, dok su zajedno ispraćali posetioce. Ovoga puta bez osmeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading