VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI ĐORĐA MIHAILOVIĆA: Pokazao je narodu da odnos prema precima određuje budućnost potomcima

Autor:

Vesti

02.07.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije se oglasio na svom Instagram nalogu

VUČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI ĐORĐA MIHAILOVIĆA: Pokazao je narodu da odnos prema precima određuje budućnost potomcima

Foto: TANJUG/ VLADIMIR DZUVEROVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od Đorđa Mihailovića, čuvara srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu koji je preminuo danas u 96. godini.

- Sa posebnom tugom sam primio vest o smrti Đorđa Mihajlovića, čuvara groblja Zejtinlik, na kojem počivaju srpski junaci i stradalnici albanske golgote, ali i čuvara kolektivnog sećanja na jedan od najslavnijih herojskih perioda naše istorije.

Skroman i tih, veran svojoj otadžbini i narodu, zaduženja je obavljao revnosno i sa ogromnim poštovanjem prema senima onih kojima je Srbija bila najveća svetinja. Sa istom predanošću je gostima i posetiocima pričao o podvizima naših ratnika, zbog kojih je Srbija danas ponosna na svoj slobodarski duh i predačko nasleđe.

Poštovan i voljen od naroda, dostojan dužnosti koja mu je poverena, čika-Đorđe je otišao tiho, jer je tako i živeo, pokazavši celom našem rodu da odnos prema precima, određuje budućnost potomcima.

Izražavam duboko saučešće porodici i poštovaocima ove časne starine. Neka počiva u miru. - napisao je predsednik Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (96)

Loading
Saruman

02.07.2023 19:51

Bio jedna divna duša i svima nama je prirastao za srca .Neka mu je laka zemlja ,uvek ćemo ga pamtiti .

Anči

02.07.2023 19:51

Čika Đorđe je bio čuvar srpskog groblja u Solunu i svi su ga zbog njegove miroljubive prirode voleli i poštovali. Hvala mu za sve i neka mu je večna slava.

Anica

02.07.2023 19:53

Čika Đorđe koji je i sam bio učesnik ratova, uvek je sa posebnim pijetetom pričao i zborio o žrtvama i svima onima koji su poginuli tokom albanske golgote, a sahranjeni su na Zejtinliku. Bio je pravi čuvar. Hvala mu još jednom na svemu.

Kristina

02.07.2023 19:56

Počivaj u miru!