PAMTIO JE SVAKOG RATNIKA PO IMENU! Ovako je deda Đorđe govorio o najbolnijem danu na "Zejtinlinku": Plačem kad niko ne vidi

Autor:

Vesti

02.07.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolnije slike bile su mu one iz susreta sa preživelim ratnicima

PAMTIO JE SVAKOG RATNIKA PO IMENU! Ovako je deda Đorđe govorio o najbolnijem danu na "Zejtinlinku": Plačem kad niko ne vidi

Foto: TANJUG/ VLADIMIR DZUVEROVIC

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja "Zejtinlink" u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.

 

Najbolnije slike bile su mu one iz susreta sa preživelim ratnicima. Pamtio je svakog po imenu. I, koji je od njih odakle.

- Ne mogu da zaboravim jednu sliku. Došle starine, godina kao što ja sada imam, i više. Pratili su ih sinovi, unuci. Pridržavali ih, a oni padaju uz krstove saboraca. Bila je to njihova poslednja poseta Zejtinliku. Vadili su iz nedara suve šljive, jabuke... Neko grumen zemlje doneo, neko voštanicu. Svi plaču. Ja stežem srce, pa plačem samo kad niko ne vidi. Plačem za svima koji ovde počivaju, stradali u čežnji za otadžbinom, majčinskom suzom. Svojim kućnim pragom, njivom, zaustavljenim plugom u rodnoj oranici - govorio je deda Đorđe za "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading