ĐACI UŽIČKE GIMANZIJE "IZDOMINIRALI" NA PRIJEMNOM ZA MEDICINU U BEOGRADU: Čak 21 odsto vukovaca nije položilo ovaj prijemni! Šta je njihova tajna?

Autor:

Vesti

05.07.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užička gimnazija najstarija u Zapadnoj Srbiji.

ĐACI UŽIČKE GIMANZIJE "IZDOMINIRALI" NA PRIJEMNOM ZA MEDICINU U BEOGRADU: Čak 21 odsto vukovaca nije položilo ovaj prijemni! Šta je njihova tajna?

Foto: google earth/printscreen, shutterstock

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović danas je sve zapanjio informacijom da čak 21 odsto vukovaca nisu položili prijemni na ovom fakultetu, kao i to da su ubedljivo najbolji polagači bili đaci Gimnazije u Užicu.

- Užička gimnazija je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna konstatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni - istakao je dr Davidović.

Da iza ovakvog uspeha stoji izuzetan i naporan rad, kao i posvećenost celokupnog osoblja škole otkrila je direktora užičke gimnazije Biljana Grujičić za Telegraf:

- Tajna uspeha krije se u ogromnoj posvećenosti i radu. Uspesi užičke gimnazije su tradicija koja se svake godine nastavlja.

Direktorka je navela da je ova škola najstarija u Zapadnoj Srbiji, ali i u među 5 najstarijih u celoj zemlji:

- Sledeće godine proslavljamo veliki jubilej, čak 185. godina postojanja.

Neverovatan trud i posvećenost koje profesori svakodnevno pružaju deci rezultirali su brojnim nagradama sa republičkih takmičenja, i to upravo iz oblasti fizike, matematike, hemije i biologije, pa nije čudo što su užički maturanti u samom vrhu na medicini.

- Upravo zbog ovakvih talenata imamo i specijalizovana odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima - istakla je direktora za Telegraf.

Jedini "problem" ove škole, kako direktorka kaže, su smanjeni kapaciteti, jer su pre samo nekoliko godina imali 6 odeljenja, danas je to čak osam, a i dalje je veliko interesovanje za ovu školu.

Inače, kao i svake godine, interesovanje za Medicinski fakučtet u Beogradu je bilo ogromno. Konkurisalo je čak 1.068 kandidata, a bilo je mesta samo za njih 500.

Međutim, profesor Davidović posebno je istakao kandidate užičke gimnazije, koji su na prijemnom ispitu pokazali izuzetno znanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading