ĐORĐE MIHAILOVIĆ ĆE BITI SAHRANJEN U SOLUNU U PORODIČNOJ GROBNICI: Poznato i tačno vreme kada će ga ispratiti najmiliji i svi oni koji su poštovali Srbiju i njene junake!

Autor:

Vesti

05.07.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Mihailović će biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede.

ĐORĐE MIHAILOVIĆ ĆE BITI SAHRANJEN U SOLUNU U PORODIČNOJ GROBNICI: Poznato i tačno vreme kada će ga ispratiti najmiliji i svi oni koji su poštovali Srbiju i njene junake!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR DZUVEROVIC

Đorđe Mihailović

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, biće sahranjen u četvrtak u Solunu u 12 sati po lokalnom vremenu, potvrdio je za Tanjug ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević. Kako je rekao on će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede.

- Dobili smo dozvolu za to od grčkih vlasti. To je bila i deda Đorđeva želja - rekao je Spasojević.

On je naglasio i da će odlukom vlade u Atini, deda Đorđu biti odata vojna počast.

- Sve što ide uz te prilike, a sviraće počasni orkestar gardista - rekao je ambasador.

Dodao je da će u ime Vlade Srbije deda Đorđa na poslednji počinak ispratiti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

U utorak je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potvrdilo Tanjugu da će država Srbija snositi sve troškove sahrane Mihailovića.

Đorđe Mihailović, koji je čuvao sećanje na stradanje srpskih vojnika na Solunskom frontu kao "sveti gral i luču života", preminuo je u nedelju u 96. godini. On je rođen u Solunu 1. maja 1928. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading