HOĆE LI JOKIĆ IGRATI NA MUNDOBASKETU? Oglasio se Svetislav Pešić - odgovorio na pitanje koje zanima sve!

Autor:

Sport

05.07.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski navijači su dugo u iščekivanju Nikoline odluke.

HOĆE LI JOKIĆ IGRATI NA MUNDOBASKETU? Oglasio se Svetislav Pešić - odgovorio na pitanje koje zanima sve!

Foto: Starsport

Svetsko prvenstvo u košarci je sve bliže, a brojne selekcije su već počele sa objavljivanjem širih ili krajnjih spiskova za Mundobasket.

Među tim reprezentacijama nije Srbija, pošto i dalje nema naznake koji momci će predstavljati našu zemlju na turniru koji počinje 25. avgusta i igra se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Svakako da ljude u Srbiji najviše zanima da li će Nikola Jokić nastupati, a selektor Svetislav Pešić je u intervjuu za "Zidojče Cajtung", povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Nemačke, istakao da i dalje ne zna odgovor na to pitanje i da je Jokićev nastup pod upitnikom.

Zatim je dodao da je Nikola jedan od najboljih igrača koje je trenirao.

- On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je Pešić.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Dodao je i šta je cilj Srbije na prvenstvu sveta.

- Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - poručio je srpski selektor.

Podsetimo, Srbija se na Mundobasketu nalazi u grupi B, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading