Vrhovni javni tužilac potpisala Dodatni protokol o saradnji sa Generalnim tužilaštvom Mađarske

Autor:

Vesti

27.06.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni tužioci Srbije i Međerske potpisali su Dodatni protokol na Memorandum o saradnji, kojim se unapređuje saradnja vrhovnih tužilaštava dve zemlje.

Vrhovni javni tužilac potpisala Dodatni protokol o saradnji sa Generalnim tužilaštvom Mađarske

Foto: Republičko javno tužilaštvo

Zagorka Dolovac

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, boravi u radnoj poseti Mađarskoj, na poziv Generalnog tužioca Mađarske dr Petera Polta.

Tokom danas održanog sastanka generalni tužioci dve zemlje su potpisali Dodatni protokol na Memorandum o saradnji, kojim se unapređuje saradnja vrhovnih tužilaštava Srbije i Mađarske u borbi protiv prekograničnog kriminala, a naročito nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi i sa njima povezanih krivičnih dela.

Zagorka Dolovac i dr Peter Polt su konstatovali da je saradnja Vrhovnog javnog tužilaštva Republike Srbije i Generalnog tužilaštva Mađarske na odličnom nivou i da će se potpisanim Dodatnim protokolom, kojim se uspostavljaju kanali direktne bilateralne tužilačke komunikacije i saradnje i unapređeni oblici koordinacije između kontakt tačaka iz Vrhovnog javnog tužilaštva, Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu, Višeg javnog tužilaštva u Subotici, Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, Višeg javnog tužilaštva u Somboru, Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru i Generalnog tužilaštva Mađarske i tužilaštava iz mađarskih pograničnih područja, ona još više ojačati i doprineti većoj bezbednosti stanovništva, kao i efikasnijoj borbi protiv transnacionalnog kriminala u regionu i Evropi.

U okviru ove posete, održan je i sastanak sa predstavnicima mađarskih okružnih tužilaštava u Segedinu, kao i poseta Komandnom centru na mađarsko-srpskoj granici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading