SPNS: Poštujući i voleći sve druge vratili smo se sebi i svojim korenima!

Autor:

Vesti

14.06.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SPNS napominje da zahvaljuje državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svemu sto je u proteklih 12 godina urađeno za srpsku crkvu i srpske svetinje.

SPNS: Poštujući i voleći sve druge vratili smo se sebi i svojim korenima!

Foto: SPNS

SPNS

Svepravoslavni nacionalni savet povodom danasnjeg dana kada obeležavamo praznik Svetog Justina Ćelijskog,  koji je jedan od najznamenitijih i najpoštovanijih srpskih svetitelja i jedan od najvećih teologa 20.  veka, zahvaljuje državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svemu sto je u proteklih 12 godina urađeno za srpsku crkvu i srpske svetinje.

Sveti otac Justin Popović iako progonjen od strane komunističkog režima u vreme kada je živeo, srpskom narodu je ukazivao kojim načinom života i kojim vrednostima se treba vladati i po njima živeti. Uvek je naglašavao da kada gradimo svetinje i hramove, gradimo Bogu i rodu svome, a za 12 godina od kada Srbiju predvodi predsednik Vučić, gotovo da ne postoji manastir i svetinja koju država nije pomogla i obnovila.

Ispravljene su nepravde prema onima koji su dali život za našu otadžbinu braneći častan krst i slobodu zlatnu. Izgrađen je najlepši pravoslavni hram Svetg Save na Vračaru na ponos srpskom rodu. Donešen je prvi Zakon o Hilandaru u istoriji Srbije, obnovljene su sve značajne svetinje na Kosovu i Metohiji, pomognute porodice sa mnogo dece i naše majke, jednom rečiju urađeno je mnogo toga za šta se zalagao sveti otac Justin Popović.

Poštujući i voleći sve druge vratili smo se sebi i svojim korenima, i na tome hvala predsedniku, njegovim saradnicima i njegovoj porodici - konstatuje se u saopštenju Svepravoslavnog nacionalnog saveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading