ZBOG OVOGA MOGU DA VAS VRATE SA GRANICE: Proverite ovo pre putovanja - nisu ista pravila svuda

Autor:

Vesti

13.06.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Termin za podnošenje zahteva za izdavanje pasoša možete da zakažete putem portala eUprava.

ZBOG OVOGA MOGU DA VAS VRATE SA GRANICE: Proverite ovo pre putovanja - nisu ista pravila svuda

Foto: www.profimedia.rs

Pasoš

Na svakom pasošu piše do kog datuma važi, međutim to ne znači da na dan pre njegovog isteka možete da uđete u drugu zemlju. Za zemlje Evropske unije pasoš mora da važi minimum tri meseca od trenutka povratka u Srbiju. Za Tursku ili Egipat mora da važi šest meseci od trenutka ulaska u te dve zemlje.

S obzirom na to da je počela sezona letovanja mnogi ljudi vade pasoše, pa se postavlja pitanje da li su se stvorile gužve u policijskim upravama. - Gužve jesu krenule, da kažemo da je neznatno povećan broj zahteva za izdavanje pasoša. Jun i jul zapravo su meseci u kojima izdajemo najviše, zapravo zaprimamo najveći broj zahteva za izdavanje pasoša, tako da to nije ništa novo - kaže Olivera Šterić, šef odseka za upravne poslove PS Novi Beograd, za TV Prva.

Dodala je da se očekuje povećan broj zahteva za izdavanje pasoša, ali da zaposleni ulažu maksimalni trud da se posao organizuje tako da se što kraće čeka u redovima. "S tim u vezi, molim građane za strpljenje, zaista, ne samo na Novom Beogradu, nego bilo gde. Veliki je broj zahteva za izdavanje pasoša za decu, što poprilično usložnjava i usporava postupak. Prividno se više čeka, tj. veće su gužve, zato što za dečiji pasoš dolaze oba roditelja", objasnila je sagovornica. 

Inače, termin za podnošenje zahteva za izdavanje pasoša možete da zakažete putem portala eUprava, kako prenosi mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading