KANDIDATKINJA ZA MINISTARKU PROSVETE: Lider socijalista predložio je Slavicu Đukić Dejanović za novu poziciju

Autor:

Vesti

13.06.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavica Đukić Dejanović kandidat za mionistarku prosvete.

KANDIDATKINJA ZA MINISTARKU PROSVETE: Lider socijalista predložio je Slavicu Đukić Dejanović za novu poziciju

Foto: ST/N. MANDIĆ

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović biće kandidat te stranke za ministra prosvete.

Trenutno funkciju v.d. ministra obavlja Đorđe Milićević, iz SPS, koji je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom.

Branko Ružić podneo je ostavku na mesto ministra prosvete 7. maja, nakon tragičnih događaja u OŠ "Vladislav Ribnikar" i masovnog ubistva u okolini Mladenovca i Smedereva.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je ta stranka premijerki Ani Brnabić zvanično uputila predlog da za novog ministra prosvete parlamentu predloži funkcionerku SPS-a Slavicu Đukić Dejanović navodeći da je ona osoba sa velikim iskustvom i da može da preuzme odgovornost vođenja tog resora.

- U skladu sa političkim dogovorom sa našim kolalicionim partnerima, SPS je za novog ministra prosvete predložila Slavicu Đukić Dejanović koja je u svojoj političkoj karijeri obavljala niz značajnih funkcija, od predsednice parlamenta, ministara u različitim resorima, a istovremeno je imala i univerzitetsku karijeru, i bila redovan profesor, kao i direktor Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu i jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading