PONOVO GRMLJAVINA OKO BEOGRADA: U podne je prestonicu zaobišla oluja, evo kada se očekuju PLJUSKOVI

Autor:

Vesti

29.05.2023

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj grmljavinski sistem zaobići će ostali deo Beograda, ali će u nastavku poslepodneva i u užem delu Beograda biti vrlo nestabilno

PONOVO GRMLJAVINA OKO BEOGRADA: U podne je prestonicu zaobišla oluja, evo kada se očekuju PLJUSKOVI

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs

Oko podneva veoma snažna grmljavinska oluja formirala se jugozapadno od Beograda, nedaleko od Obrenovca.

Ovaj lokalni grmljavinski sistem doneće u narednih sat vremena veoma obilne pljuskove sa jakom grmljavinom širem području Obrenovca i Surčina, a potom će u jugoistočnoj visinskoj struji nastaviti put prema Sremu i ka području Sremske Mitrovice.

Ovaj grmljavinski sistem zaobići će ostali deo Beograda, ali će u nastavku poslepodneva i u užem delu Beograda biti vrlo nestabilno.

Dakle, poslepodne i uveče na području Beograda očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Na širem području grada očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, ali biće i lokacija gde neće biti ni kapi kiše.

Maksimalna temperatura biće do 23°C, ali će zbog vlažnosti vazduha osećaj sparnine biti veoma izražen i biće veoma neugodno.

Veoma slična vremenska situacija očekuje se i narednih dana, a lokalni pljusovi sa grmljavinom biće skoo svakodnevna pojava, uz sparno vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading