DECA IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" VRAĆAJU SE U ŠKOLU OD SREDE: Evo šta je planirano u narednom periodu!

Autor:

Vesti

08.05.2023

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon masakra koji se dogodio prošle srede, deca se pripremaju za povratak u školske klupe.

DECA IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" VRAĆAJU SE U ŠKOLU OD SREDE: Evo šta je planirano u narednom periodu!

Foto: Republika.rs

Vladislav Ribnikar

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je jutros da je više institucija, stručnjaka, psihijatara, psihoterapeuta, doktora donelo odluku da se deca u sredu vrate u beogradsku Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar".

Dodao je da je planirano da se deci u tom periodu ne održava nastava.

- Struka je ta koja se pitala. Struka je predložila da je sada najbolji momenat za povratak dece u neke redovne tokove, njihove rituale, dnevne aktivnosti... Naravno da to neće biti nastava, naravno da to neće biti ni provera znanja. U narednom periodu je planirana podrška deci - rekao je Pašić za televiziju Prva.

Podrška je, kako je naveo, počela u petak sa nastavnicima, roditeljima i decom.

- Jednostavno se videlo da je deci neophodna podrška. Roditeljima i zaposlenima takođe. Ova dva dana su predviđena za one kojima je potreban produženi boravak, a od srede će moći svi oni koji budu želeli. Ovo ništa nije obavezno -  kazao je pomoćnik ministra,  a prenosi Kurir.

Naveo je da bi bilo dobro da deca dođu na razgovor u sredu, ali da ih ne treba forsirati i da treba proceniti kada je najbolji trenutak.

Komentarišući zahteva Saveta roditelja da se deca premeste u drugu školu, Pašić je naveo da su stručnjaci procenili da za sada to nije potrebno, ali da će se o tome još razgovarati.

Podsetimo, učenik sedmog razreda ove osnovne škole Kosta Kecmanović ubio je prošle srede, 3. maja, osam svojih drugara i radnika obezbeđenja. Povređeno je još 6 učenika, dok je ranjena i nastavnica istorije,.

Nakon ovog zločina, ministar prosvete Branko Ružić podneo je u nedelju neopozivu ostavku na tu funkciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading