OBJAVLJEN PLAN INTERVENCIJE U KRIZI: Evo kada i kako će se đaci vratiti u školu "Vladislav Ribnikar" u kojoj je izvršen MASAKR

Autor:

Vesti

06.05.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formiran je školski tim za krizne intervencije koji će organizovati povratak učenika u školu i informisaće roditelje o detaljima putem redovnih kanala komunikacije

OBJAVLJEN PLAN INTERVENCIJE U KRIZI: Evo kada i kako će se đaci vratiti u školu "Vladislav Ribnikar" u kojoj je izvršen MASAKR

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, UNICEF, Tim za psihološke krizne intervencije u zajednici, Filozofski fakultet, Društvo psihologa Srbije, Školski tim za krizne situacije i zaposleni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pripremili su Plan intervencije u krizi.

Plan, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, predviđa organizovano pružanje stručne individualne i grupne podrške zaposlenima, deci i roditeljima, organizovan povratak i pripremu dece za povratak u školu.

 

Organizovana stručna, individualna i grupna podrška, kako se navodi, počela je juče i u narednom periodu pružaće je psihijatri i psiholozi iz Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Srbije, Društva psihologa u terminima koji će biti dostavljeni roditeljima.

Formiran je školski tim za krizne intervencije koji će organizovati povratak učenika u školu i informisaće roditelje o detaljima putem redovnih kanala komunikacije. U cilju pripreme učenika za povratak na nastavu biće održani sastanci Saveta roditelja, Nastavničkog veća i roditeljski sastanci sa roditeljima učenika iz odeljenja koja su bila najdirektnije napadnuta, navode iz Ministarstva prosvete.

Učenici se od srede vraćaju na nastavu

Učenici će se, kako je saopšteno, na nastavu vratiti sledeće nedelje, po ciklusima, počevši od srede, 10. maja. Za učenike od prvog do četvrtog razreda biće organizovan prihvat, odnosno produženi boravak od ponedeljka 8. maja i svakog narednog dana.

Plan aktivnosti će se usklađivati sa potrebama tokom nedelje, a Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja će pružati savetodavnu i stručnu podršku školi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading