Ministarka Vujović posetila Bujanovac i obišla nesanitarnu deponiju (FOTO)

Autor:

Vesti

23.03.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je danas Bujanovac i sa predstavnicima lokalne samouprave obišla nesanitarnu deponiju koja se nalazi u ovoj opštini. Ministarka Vujović razgovarala je i sa meštankom koja je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, prilikom njegove posete Pčinjskom okrugu, ukazala na problem nesanitarne deponije.

Ministarka Vujović posetila Bujanovac i obišla nesanitarnu deponiju (FOTO)

Foto: Jovana Rošul

- Ministarstvo zaštite životne sredine uvek je tu za građane i ima sluha za njihove probleme. Naš cilj je Srbija bez ijedne nesanitarne deponije. Mnogo projekata je već započeto, ali dosta toga zavisi i od lokalnih samouprava. Prema nacionalnoj strategiji upravljanja otpadom, regionalna deponija Meteris u Vranju je ekološka regionalna deponija i opštine iz ovog okruga treba da se povežu sa Centrom u Vranju. Bujanovac je predviđen da se nađe u ovom projektu, čime bi se rešilo pitanje nesanitarne deponije, ali od lokalnih vlasti i u Bujanovcu i ostalih opština Pčinjskog okruga zavisi kada će se to dogoditi - rekla je ministarka Vujović. 

Republika

Foto: Jovana Rošul

Ministarka Irena Vujović

 

Projekat izgradnje Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju, koji je u nadležnosti Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, izuzetno je važan i za Ministarstvo zaštite životne sredine, jer se njime trajno rešava problem nesanitarnih deponija. 

Republika

Foto: Jovana Rošul

Ministarka Irena Vujović, Vranje

 

- Dok se ne izgradi Regionalni centar ne možemo trajno da zatvorimo i saniramo deponije. Opštine Pčinjskog okruga moraju što pre da završe operativne korake, koji se odnose na izgradnju transfer stanice, dovođenje priključaka za vodu i struju, izgradnju pristupnih saobraćajnica i da potpišu međusobni Sporazum, kako bi izgradnja Regionalog centra u Vranju što pre započela - dodala je ministarka Vujović, podsetivši da je Republika Srbija već obezbedila sredstva preko kredita nemačke razvojne banke. 

Republika

Foto: Jovana Rošul

Ministarka Irena Vujović, Vranje
Republika

Foto: Jovana Rošul

Ministarka Irena Vujović, posetila Bujanovac

 

Posle posete Bujanovcu, ministarka Irena Vujović održala je sastanak sa gradonačelnikom Vranja, predstavnicima opština Trgovište, Surdulica, Bosilegrad, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo i državnim sekretarom Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Draganom Stevanovićem, na kojem je zamolila lokalne samouprave da odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj Centar bio izgrađen što pre, a sve nesanitarne deponije zatvorene i sanirane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading