IZGRADNJA REGIONALNE DEPONIJE: Projekat u Vranju od izuzetnog značaja

Autor:

Vesti

13.03.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zahtev Ministarstva zaštite životne sredine danas je u Beogradu održan veliki sastanak povodom rešavanja pitanja nesanitarnih deponija i izgradnje Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju "Meteris".

IZGRADNJA REGIONALNE DEPONIJE: Projekat u Vranju od izuzetnog značaja

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Vujović prisustvovala konferenciji

Sastanku su, pored ministarke Irene Vujović i predstavnika MZŽS prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Vranja i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Preševo.

-Izgradnja Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju izuzetno je važan projekat, koji, iako je u nadležnosti Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, od velike je važnosti i za Ministarstvo zaštite životne sredine. Dok se ne izgradi Regionalni centar, ne možemo trajno da rešimo problem nesanitarnih deponija. Ne možemo da ih zatvorimo i saniramo. Zato molim sve lokalne samouprave da odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj centar bio izgrađen što pre, a sve deponije bile sanirane, rekla je ministarka Vujović.

Ministarka Irena Vujović podsetila je sve predsednike lokalnih samouprava da nijedan problem sa nesanitarnim deponijama nije prijavljen MZŽS i zamolila da ubrzano rade na operativnim koracima, poput eksproprijacije zemljišta, izmeštanja dalekovoda, odnosno, svega što je u nadležnosti lokalnih samouprava, kako bi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom što pre započela.

Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, sledeće nedelje će obići Pčinjski okrug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading