UŠIVANJE HIMENA NOVI HIT: Neveste plate do 800 evra da bi u brak ušle iskusne i nevine!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masovna praksa hirurške rekonstrukcije čednosti.

UŠIVANJE HIMENA NOVI HIT: Neveste plate do 800 evra da bi u brak ušle iskusne i nevine!

Foto: Profimedia

Nevina devojka se udala i prve bračne noći mladoženja je digao frku da je prevaren jer nije krvarila. Onda je njena sestra, koja je takođe nevina, tražila da je operišem da bi jače krvarila kad se uda, ispričao je za crnogorski CIN lekar iz Beograda, koji tvrdi da je uradio preko 1.000 himenoplastika.

Imperativ nevinosti do braka opstao je kao deo patrijarhalne tradicije u unutrašnjosti, a istraživanje novinara CIN utvrdilo je i novu praksu lekarskog pregleda kojim se utvrđuje čednost devojke, dok je himenoplastika, odnosno hirurška rekonstrukcija nevinosti, već uzela maha.

TAJNO NA OPERACIJU

Žene iz Crne Gore neretko odlaze na himenoplastiku u Srbiju i Albaniju. A izvori Srpskog telegrafa kažu da devojke iz unutrašnjosti Srbije idu u privatne klinike na periferiji Beograda, gde su sigurne da ih neće videti niko poznat.

Lekar iz Beograda kazao je da žene trpe zlostavljanje u porodici ako nisu nevine. On je objasnio da dolaze najčešće same, a nekad s bratom ili momkom.

- Jednom momku roditelji nisu dali da se oženi devojkom jer nije nevina iako je ona prvi seksualni odnos imala s njim. On je doveo da joj uradimo himenoplastiku i da potom traži sreću s drugim muškarcem - ispričao je ovaj lekar.

Himenoplastika, odnosno hirurško obnavljanje himena, reklamira se otvoreno na internetu. Rekonstrukcija nevinosti u Beogradu košta od 600 do 800 evra, a u Podgorici do 950, zavisno da li je uključena opšta anestezija, a u jednoj privatnoj klinici rečeno je da su devojke zadovoljne učinkom.

KRVAV ČARŠAV NIJE DOKAZ

Međutim, jedan lekar objasnio je da ima žena kojima je potpuno očuvan himen na porođaju, ali i onih koje se rode bez njega. Svetska zdravstvena organizacija ovaj zahvat naziva sakaćenjem, a stručnjaci kažu da je neutemeljeno verovanje da se himen može pokidati samo tokom prvog odnosa.

- Himen je membrana sa svega nekoliko krvnih sudova, koja čak i u slučaju cepanja ne krvari mnogo. Nepripremljenost za odnos može proizvesti rane koje su pre uzrok krvavih čaršava nego cepanje himena. Više studija pokazalo je da krvarenje nije rutina prilikom prvog seksualnog odnosa žene - navode ginekolozi.

Foto: printscreen/RTS

 

Kod ginekologa po potvrdu nevinosti

Svetska zdravstvena organizacija navodi da je pregled nevinosti u suprotnosti s lekarskom etikom, ali i da ne postoji naučni dokaz da bilo koja vrsta testa može dokazati da li je žena imala odnos ili ne.

Međutim, CIN je potvrđeno u jednoj zdravstvenoj ustanovi da im roditelji iz svih krajeva Crne Gore dovode ćerke na pregled nevinosti.

- Predrasuda je da su to samo Romkinje. Dešava se i da devojka dođe sama na pregled i traži potvrdu da je nevina - rečeno je CIN.

U brojnim privatnim klinikama naveli su da izdaju odgovarajuću potvrdu, pa čak i 16-godišnjakinjama ako dođu u pratnji roditelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading