Ružičaste vrpce na online portalima i ružičaste vrpce na naslovnim stranama: Nacionalni dan borbe protiv raka dojke!

Autor:

Vesti

16.03.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, tokom jedne godine registrovano je 4561 novoobolelih i 1691 žena koja je izgubila bitku za život.

Ružičaste vrpce na online portalima i ružičaste vrpce na naslovnim stranama:  Nacionalni dan borbe protiv raka dojke!

Foto: pixabay.com

Poštovane kolege,

Jedanaestu godinu zaredom, 20. marta obeležavamo Nacionalni dan borbe protiv raka dojke sa namerom da prenesemo poruku o značaju prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti. Inicijativu za osnivanje ovog dana dali su Avon i Fond B92, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, tokom jedne godine registrovano je 4561 novoobolelih i 1691 žena koja je izgubila bitku za život. Zbog toga je sada još značajnije istaći važnost redovnih pregleda, jer rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

Svake godine na ovaj dan različite organizacije pokazuju svoju podršku ovom važnom ženskom pitanju kroz niz aktivnosti koje imaju za cilj skretanje pažnje javnosti na značaj preventivnih lekarskih pregleda i podsećanje žena da redovno odlaze na njih jednom godišnje.

Pozivamo vašu redakciju da se tradicionalno uključi u akciju i doprinese podizanju svesti i borbi protiv ove bolesti tako što ćete naslovnu stranu vašeg portala 20. marta postaviti značku u obliku ružičaste vrpce (ili portal označiti roze bojom) i naslovnu stranu vašeg broja 20. marta ukrasiti značkom u obliku ružičaste vrpce - univerzalnim simbolom borbe protiv raka dojke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading