Dajana Paunović uručila donaciju porodilištu KBC “Dragiša Mišović”

Autor:

Vesti

03.03.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija “Dajana Paunović” uručila je pelene za prevremeno rođene bebe Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" koje je zajedno sa Fodnacijom poklonio KBC Kosovska Mitrovica.

Dajana Paunović uručila donaciju porodilištu KBC “Dragiša Mišović”

Foto: Fondacija DP

U razgovoru sa Vladimirom Đukićem, direktorom KBC “Dragiša Mišović”, predstavnici Fondacije su se uverili da rukovodstvo i zaposleni u ovoj ustanovi pacijentima pružaju takav nivo zdravstvene zaštite kojim bi mogle da se pohvale samo najprestižnije svetske klinike.

U razgovoru sa delegacijom Fondacije, Đukić je ukazao da se najsloženije hiruške intervencije izvode u državnim bolnicima i da je to jedan od razloga zbog čega najbolji hirurzi ipak ne odlaze u private bolnice uprkos tome što su tamo zarade neuporedivo veće.

“Profesionalni izazov za stručne lekare i celoviti sistem koji smo izgradili omogućili su nam, najpre da sačuvamo najbolje kadrove, a onda i da pacijentima pružimo najbolju moguću zdravstvenu negu. U tom smislu naš KBC ni po čemu ne zaostaje za najskupljim klinikama na zapadu”, istakao je Đukić.

 

Dajana Paunović je ukazala na važnost postojanja jedne ovakve zdravstvene ustanove u našoj zemlji, a psoebno porodilišta koje postoji u okviru KBC, a koje je u ovom trenutku drugo po velilčini u Beogradu.

“Podatak da je u ovom porodilištu rođeno 4.300 beba i da porodilje ovde ne ostaju duže od 2-3 dana, čak i kada se porađaju carskim rezom, nešto je što nam pokazuje da je i kod nas moguće da se radi po najvišim svetskim standardima. Sve je u dobrom menadžmentu, dobroj organiazciji i obučenim i posvećenim kadrovima. Upravo zbog toga ovi ljudi zaslužuju mnogo veću pažnju našeg društva i države, veće plate i sve ono što im olakšava obavljanje ovog vrlo odgovornog i za budučnost naše zemlje izuzetno važnog posla”, poručila je Paunovićeva.

Tokom obilaska KBC, sa radom ove ustanove goste su upoznale glavna medicinska sestra Nataša Bogunović i DR Slađana Mihajlović, načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo.

“Mi smo bili jedino kovid porodilište u zemlji u proleće 2020. godine i od tada se broj porođaja u našoj ustanovi višestruko uvećao. Podatak da se ovde za godinu dana rodilo preko 4.000 beba, da smo imali 52 para blizanaca, i da nam se za porođaje u sve većem broju javljaju porodilje sa teritorije čitavog Beograda, najveće je priznanje za naš rad i posvećenost svih zaposlenih”, poručiča je Mihajlovićeva u razgovoru sa gostima.

Ona je dodala da je Bolnica razvila procedure koje olakšavaju porodiljama korišćenje svih državnih davanja iz oblasti populacione politike. Za ono za šta su ranije roditelji morali da obilaze veliki broj šaletera kako bi realizovali pravo na naknadu za novorođenu decu, danas se sve procedure završavaju još u toku boravka u prorodilištu što novopečenim majkama omogućava da se u potpunosti posvete svojim babama.


 


 


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading