VATROGASAC SPASAO ŠAKU ODSEČENU U SAOBRAĆAJKI: Podvig Branislava Nikitovića, člana PSS iz Aranđelovca!

Autor: M. J.

Vesti

16.02.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasac-spasilac Branislav Nikitović iz Aranđelovca izveo je pravi podvig i spasao šaku vozaču starom 40 godina koji je doživeo saobraćajnu nesreću.

VATROGASAC SPASAO ŠAKU ODSEČENU U SAOBRAĆAJKI: Podvig Branislava Nikitovića, člana PSS iz Aranđelovca!

Foto: Printscreen/Youtube/RTV Šumadija

- On je izvukao vozača iz slupanog kamiona i video da mu je u udesu otkinuta šaka. Odmah je alarmirao meštane, oni su doneli led, na koji je stavio šaku i predao je ekipi Hitne pomoći. Zahvaljujući njemu, reimplantacija je uspešno urađena na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu - kaže za Republiku Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, ponosan na svog člana.

Kako je rekao prof. dr Boško Milev, povređeni je dovezen tokom noći, a hirurzi su ga hitno prebacili u operacionu salu.

- Operacija je trajala čak sedam sati. Uspeli smo u kratkom vremenskom periodu da organizujemo celokupnu ekipu jer je moralo brzo da se deluje. Uradili smo rekonstrukciju arterijskih i venskih sudova, kao i kostiju. Ukoliko sve bude u redu, sledi rehabilitacija - rekao je dr Milev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Slucajno tu

16.02.2023 22:41

Bas ste nerealni Gospodin Nikitovic jeste bio tu, ali nije on alarmirao mestane i sacuvao ruku, pitajte mestane. To je uradila jedna OBICNA MEDICINSKA SESTRA koja je naisla par minuta posle nesrece. Ona jei podvezala ruku.

Djole

16.02.2023 23:00

Nije on spasao nego neka devojka koja je svojom rukom podigla otkinutu ruku i stavila u ciniju leda

Marko

16.02.2023 23:24

Naisao sam drugi kada je se desuo udes, covek sa slike bio je tu, ali prvu pomoc je pruzila zena koja je povezala ruku, da ne krvari i zamolila coveka sa slike da pritegne jace. Zatim je decka koji je rekao da zivi tu zamolila da trci kuci i donese led, a covek sa slike je rekao da je to za dzabe i da tu pomoci nema, zena je insistirala, ona je i podigla saku sa poda i stavila je u led.