OGLASILA SE JEDNA OD PROZVANIH SA RTS! Aneta Ivanović za Republiku: NISAM PREKRŠILA NI PRAVNU NI MORALNU OBAVEZU

Autor:

Vesti

16.02.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednica ,,Šarenice" Aneta Ivanović, koja je jedna od prozvanih u aferi koja poslednjih dana drma RTS istakla je da je tekst koji je objavila ,,Pištaljka" napisan pametno i podlo. Da podaci koji su izneseni nisu lažni, ali da stavljeni u taj kontekst deluju kao da je neko izvršio kriminalno delo, što prema njenim rečima nije istina.

OGLASILA SE JEDNA OD PROZVANIH SA RTS! Aneta Ivanović za Republiku: NISAM PREKRŠILA NI PRAVNU NI MORALNU OBAVEZU

Foto: Tanjug-M.Milivojević

Ona je u razgovoru za Republiku rekla da postoje brojne produkcije koje za RTS rade serije, jer je RTS još od serije ,,Nemanjići" prestala sa tim. 

- Prvo, veoma je bitno o kakvoj je seriji reč, da li je reč o istorijskoj seriji ili pak nekakvoj drugoj vrsti. Samim tim sve što je izneto, kada je reč konkretno o seriji ,,Pupin" nije adekvatno objašnjeno. To je serija koja ima 10 epizoda i ja već pet godina radim na tom projektu, sa stručnim saradnicima - objasnila je Ivanovićeva

Istorijska serija

Ona je dodala da smatra da je za tako nešto podobna, jer je, kako kaže, neko je ko ima 30 godina karijere i ko već ima iskustva sa tim stvarima. 

- Serija ,,Pupin" predstavlja istorijsku seriju, vraćamo se 100 godina unazad. Čast mi je da radim na tom projektu, jer smatram da Mihailo Pupin do sada u našoj zemlji nije dobio priznanje kakvo zaslužuje. Ovakav projekat to jeste i ko bi od RTS bio bolji za emitovanje te serije? To je ujedno jedan od razloga zašto sam njima i ponudlila seriju - kazala je urednica ,,Šarenice" i dodala:

- Ne žalim što sam ja stavljena u kriminalni kontekst, koliko žalim što je Pupin stavljen u to - kaže on.

Naša sagovornica isitče da postoji ugovor o seriji, ali da je za sada sve samo na papiru, te da, kako kaže, još uvek nije dobila ni dinara za to.

- Postoji ugovor, ta cena od 150.000 evra po epizodi nije ništa neuobičajeno za takvu vrstu serije. To je nešto što, uostalom, može da se proveri. U pitanju je istorijska serija, veliki deo se snima u Njujorku, koji treba da predstavlja taj grad pre 100 godina. Sve to košta, treba napraviti scenario, kostime - objasnila je. 

Kako tvrdi Ivanovićeva, pričama da je došlo do sukoba interesa mesta nema, jer je o tome strogo vodila računa.

Radi honorarno

- Ja nisam zaposlena na RTS, već sam angažovana honorarno i već pet godina sam urednica ,,Šarenice" najgledanijeg vikend programa u Srbiji. Nisam ni u kakvom sukobu interesa i o tome sam strogo vodila računa. Ako se neko pita da li je RTS pored toliko zaposlenih imao urednika koji bi to mogao da realizuje ,,Šarenicu", ja kažem da su me oni ipak angažovali jer je stručni deo procenio da tako treba, a u prilog tome govore i rezultati na koje sam ponosna - rekla je ona i dodala:

- Nakon izjava nekih stručnjaka da tužilaštvo treba da reaguje, pomislila sam da će policija da mi zakuca na vrata, iako znam da za to ne postoji razlog. Konsultovala sam se oko svega sa advokatom i ono što mogu da kažem je da nisam prekršila ni moralnu, ali ni pravnu obavezu, a svima želim da nikada ne prođu ono kroz šta sam ja prošla poslednja 24 časa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading