U OVE DELOVE SRBIJE STIŽE OLUJNI VETAR: Temperature idu u minus, nad našom zemljom se nadvija CIKLON!

Autor:

Vesti

22.01.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će početkom sledeće sedmice kako navodi biti i pod uticajem visinskog ciklona, koji će kružiti nad našim područjem.

U OVE DELOVE SRBIJE STIŽE OLUJNI VETAR: Temperature idu u minus, nad našom zemljom se nadvija CIKLON!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

U Srbiji je tokom dana bilo oblačno, uveče u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije susnežica i sneg, a u nižim predelima kiša koja se tokom noći očekuje i u većini ostalih predela.

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u planinskim predelima i jak. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena, a najviša od 3 stepena na zapadu do 11 stepeni na jugoistoku.

Već u noći ka ponedeljlku, novi ciklon sa Jonskog mora premeštaće se preko južnog dela Jadrana ka severnom, pa će Srbiju u ponedeljak sa jugozapada zahvatiti novi oblačni sistem sa kišom. Padavine će zbog priliva nešto toplije vazdušne mase sa Mediterana biti uglavnom u obliku kiše, dok će na planinama padati sneg, a tokom jutra uslova za susnežicu i sneg biće i u nižim predelima zapadne Srbije. Duvaće veoma jak jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura biće od 7 do 11°C, u Beogradu do 9°C - navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Republika

Foto: Pixabay

Kiša, ilustracija

 

Srbija će početkom sledeće sedmice kako navodi biti i pod uticajem visinskog ciklona, koji će kružiti nad našim područjem, prenosi Blic.

- I dok ciklon u prizemlju bude u ponedeljak doneo topliju vazdušnu masu sa juga, visinski ciklon u utorak će doneti prodor hladne vazdušne mase iz oblasti Alpa, pa će u utorak biti oblačno i hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C, u Beogradu do 4°C - kaže Đurić.

Republika

Foto: pixabay.com

sneg, ilustracija

 

Od srede se pod uticajem visokog vazdušnog pritiska očekuje stabilnije i uglavnom suvo vreme, ponegde sa slabim padavinama, uglavnom mešovitog tipa, ali se ne očekuju obilnije padavine poput aktuelnih i onih od prethodnih dana.

Maksimalne temperature biće uglavnom od 1 do 5°C, što su uglavnom i prosečne vrednosti za sredinu zime - zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading