ZAHVALAN JE BOGU ŠTO JE OSTAO ŽIV! Oglasila se majka dečaka Stefana na koga je Albanac brutalno pucao na Badnji dan!

Autor:

Vesti

14.01.2023

00:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre Stefana, na kućno lečenje pušten je i Miloš Stojanović, a kako je ispričao njegov otac Zvonimir, ni njegovom sinu, ali ni ostatku porodice uopšte nije svejedno nakon napada.

ZAHVALAN JE BOGU ŠTO JE OSTAO ŽIV! Oglasila se majka dečaka Stefana na koga je Albanac brutalno pucao na Badnji dan!

Foto: printscreen/instagram

Dečak Stefan Stojanović (11), koga je pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj (33) ranio iz pištolja na Badnji dan dok je mališan nosio badnjak u Gotovuši kod Štrpca, pušten je juče iz bolnice u Gračanici, gde se oporavljao od povreda.

Kako je ispričala njegova majka Zorica Stojanović, Stefan je samo govorio da je zahvalan bogu što je živ.

- Uzbuđeni smo, puna nam je kuća gostiju i članova porodice, svi slavimo... Ne mogu da vam opišem ni moju, a kamoli Stefanovu sreću što se vratio kući. Bukvalno smo se svi samo grlili i plakali kad je došao. On je toliko želeo da se vrati kući, a mi smo radosni samo što nam je živ stigao. Stefan će biti na kućnoj nezi, zdravstveno se oseća dobro, rana polako zaceljuje... Ali čeka ga još mnogo previjanja i biće to dug oporavak. On je skroman dečko, pričao je samo da je zahvalan bogu što je ostao živ, a mi samo želimo da bude zdrav. Hvala svima koji su nam pomogli - kaže Zorica Stojanović za Kurir.

Kako je Zorica ranije ispričala Stefan je prvo bio veoma uplašen, ali strah je malo-pomalo splasnuo.

- Toliko je bio unezveren nakon napada da je čak i meni bilo teško da ga pitam da mi opiše kako je uopšte došlo do te pucnjave. Ispričao mi je da se on namestio da slika drugove s kojima je išao po badnjak jer je najmlađi, a taj Albanac je naišao i zapucao na njih. Samo zato što je video da nose badnjak i zato što su Srbi. Pucao je na decu! Ja ne znam da li je to čovek ili monstrum - ispričala je pre nekoliko dana Stojanovićeva za Kurir.

Da podsetimo, Stefan je ranjen 6. januara, i to zajedno s mladićem Milošem Stojanovićem (21). Na njih je iz kola u pokretu otvorio vatru Azem Kurtaj, aktivni pripadnik KBS i sin nekadašnjeg borca terorističke Oslobodilačke vojske Kosova. Slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva, a Kurtaj je trenutno u pritvoru.

Pre Stefana, na kućno lečenje pušten je i Miloš Stojanović, a kako je ispričao njegov otac Zvonimir, ni njegovom sinu, ali ni ostatku porodice uopšte nije svejedno nakon napada.

Republika

Foto: Kosovo Online

Miloš Stojanović

- Borimo se, ali zaista nam nije svejedno, teško je kad znate šta se vašem detetu dogodilo i koliko je, ne daj bože, moglo i gore da bude. Miloš je još uvek jako potišten, u šoku je, kako vreme ide tako nam svima, pa i njemu, prolazi kroz glavu šta je sve moglo da se desi... Njemu je svega preko glave, ne priča mu se ni sa kim, kod kuće je - kazao je Zvonimir Stojanović za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading