NOVI DETALJI O NAPADAČU NA STEFANA I MILOŠA: Oglasilo se Tužilaštvo - Albanac imao nameru da ubije srpsko dete i mladića, a to nije sve!

Autor:

Hronika

07.01.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo navodi da je posle verbalne svađe Azem Kurtaj izvadio revolver marke "mosberg" i dva puta pucao.

NOVI DETALJI O NAPADAČU NA STEFANA I MILOŠA: Oglasilo se Tužilaštvo - Albanac imao nameru da ubije srpsko dete i mladića, a to nije sve!

Foto: printskrin/društvene mreže

Azem Kurtaj pokušao da ubije srpskog dečaka i mladića

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je od Osnovnog suda u tom gradu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenom za ranjavanje dečaka i momka srpske nacionalnosti kod Štrpca, navodeći da je osumnjičeni sat vremena pre toga na Brezovici zbog gužve u saobraćaju pucao pet puta u vazduh, prenosi Reporteri.

Navodeći da se radi o krivičnom delu "teškog ubistva u pokušaju", pošto je, kako dodaju, ranjavanje usledilo posle verbalne svađe, prenosi Reporteri.

Tužilaštvo ističe da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. januara, oko 14 časova, u selu Gotovuša, na teritoriji opštine Štrpce, namerno pokušao da oduzme život dečaku i momku.

Tužilaštvo navodi da je posle verbalne svađe osumnjičeni izvadio revolver marke "mosberg" i dva puta pucao.

- Usled pucnjave oni su zadobili telesne povrede, zbog kojih su upućeni, najpre, u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici. Time je, prema Krivičnom zakoniku, osumnjičeni izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju - navode iz Tužilaštva.

Takođe, prema Tužilaštvu osumnjičeni je počinio i krivično delo upotreba opasnog oružja ili alata.

- Isto tako, pošto je pre ranjavanja mladih Srba, oko 13 časova, na Brezovici, pucao pet puta u vazduh, nakon što nije mogao da prođe vozilom marke „golf“ zbog gužve, on je, prema Tužilaštvu, počinio i krivično delo „izazivanja opšte opasnosti - navode iz Tužilaštva.

Da  podsetimo, Stefan (11) i njegov rođak Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče kada je na njih pucao Albanac dok su išli po Badnjake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading