MNOGO SE KU*ČIO, USKORO GROB! Skandalozna pesma posvećena Joci ubici objavljena na Jutjubu!

Autor:

Vesti

18.12.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon suspenzije profesora matematike Šeste beogradske gimnazije Jovana Kneževića, na Jutjubu se pojavila pesma koja obiluje psovkama, uvredama, ali i pretnjama na njegov račun.

MNOGO SE KU*ČIO, USKORO GROB! Skandalozna pesma posvećena Joci ubici  objavljena na Jutjubu!

Foto: printscreen RTS

Jovan Knežević

Kako se sazneje, pesma je odmah uklonjena, ali je i slučaj prijavljen policiji.

Gomila pogrdnih, uvredljivi reči pojavljuje se u pesmi "mnogo se ku*čio ćelavi retard", "stavljam ti tačku na karijeru, mrtvaku", "došao kraj pa sve mu sad smeta", "penziju čekaj, uskoro grob a onda te nema", "zoveš na proteste ljude, ma neće ti doći tu niko, jedino doći ću ja"... i tako redom, da bi se među sramnih stihovima pomenula i ćerka i žena.

Iako ime aktera ove numere još uvek nije zvanično poznato, a potpisan je kao "Mazgoto", valja pomenuti, da se u jednom delu pesme pominje rečenica: "i rekao si ti meni jednom da ja neću biti tu niko, sada sa 18 zarađujem više nego ti za ceo tvoj život", a onda je tokom čitave numere nastavljeno sa gnusnim uvredama na račun profesora i njegove porodice.

Forum beogradskih gimnazija najoštrije je osudio pretnje koje su se pojavile na Jutjubu, a koje su upućene profesoru Jovanu Кneževiću. Istovremeno, pozvali su i nadležne da hitno reaguju i istraže čitav slučaj.

- Forum beogradskih gimnazija je obavešten da je na društvenoj mreži Jutube postavljen preteći video-snimak, koji, osim što je preteći, ima za cilj i da diskredituje profesora Кneževića. Forum beogradskih gimnazija najoštrije osuđuje ovakav vid obračuna sa profesorom Кneževićem i nada se da će autori filma biti brzo otkriveni i sankcionisani - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju kada su dobili snimak, odmah su i osudili ovakav čin, jer je ujedno u pitanju i njihov član, dok je profesor Jovan Knežević to i prijavio policiji.

- Nekoliko sati kasnije, taj video je skinut sa Jutjuba, da li je to sad već policija postupala ili je to neko sam uradio, to nam nije poznato, ali u svakom slučaju ovo su pretnje. Mi kao prosvetni radnici se nismo prijatno osetiliu u ovoj situaciji. Nadamo se da će policija ući u trag onome koje to osmislio - kaže Ana Dimitrijević, potpredsednica Foruma beogradskih gimnazija.

Ona dodaje i da je ovim "svim prosvetnim radnicima nacrtana meta na čelu".

Podsetimo, profesor matematike Šeste beogradske gimnazije Jovan Knežević suspendavan je s posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je izvršio povredu zabrane nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Sve se to dogodilo nakon što je 27 roditelja potpisalo peticiju o promeni profesora jer su deca, kako su rekli "psihički maltretirana, jer im se navodno obraćao rečima "da su glupi" i gde su naveli niz razloga, od ocenjivanja do uvreda.

Nakon suspenzije, učenici Šeste beogradske gimnazije pisali su izjave o tome šta se događalo na času. Veliki broj profesora stao je u odbranu profesora Kneževića, jer kako kažu ima odličnu radnu biografiju i u pitanju je vrsni matematičar, dok s druge strane, na društvenim mrežama i u komentarima ima onih koji kažu da ne sumnjaju u profesorovu stručnost, ali da taj metod nije prihvatljiv i da je takvo ponašanje zabranjeno.

Psiholog: Neophodno je da postoji međusobno poštovanje

Psiholog Maja Svetozarević u razgovoru za "Blic" objasnila je, da je svaki vid nasilja u školama zabranjen, i da svako etiketiranje u komunkaciji je nedopustivo. Takođe ističe da mora postojati međusobno uvažavanje i poštovanje na relaciji profesor - učenik i obrnuto.

- Svaki vid nasilja je zabranjen, pa i svaka uvreda, etiketiranje... Učenici s druge strane moraju da razvijaju odgovornost, prema školi, nastavi, profesoru, jer mora postojati autoritet profesora, a opet i od profesora se to isto očekuje da vodi računa kako se ophodi prema učenicima. Svaka vrsta etiketiranja može kod dece razviti strah, nesigurnost, pa čak i odbojnost prema tom predmetu, tako da je i sa jedne i sa druge strane neophodno poštovanje - kaže Svetozarević.

Profesor Knežević: Nikoga nisam vređao

Profesor Jovan Knežević u razgovoru za "Blic" rekao je da je iznenađen ovim što se dogodilo, ističe da nijednog momenta nije nikoga vređao, ili pretio, te da on od svojih učenika jedino zahteva znanje i pažnju na času. Takođe, kako kaže, on kod dece pomenutog odeljenja nije primetio ni nelagodnost, ni strah, i da je on samo pokušavao da im skrene pažnju na učenje, i ništa van toga.

- U avgustu treba da idem u penziju, niti sam ja bilo kome pretio, ja sam samo pokušavao da toj decu objasnim gde su i šta su, da moraju da uče zbog sebe a ne zbog mene. Da ne treba da čekaju da im ocena padne u krilo, da su dovoljno sposobni da se izbore sami, da je pred njima jedan izazov, da probaju da urade nešto i da sam ja tu da im pomognem, a nikako da ih jurim, kažnjavam ili bilo šta. Možda sam zahtevan u smislu da očekujem da deca budu u učionici kada dolazim, trudim se da na vreme dolazim na čas, trudim se da postoji red na času, da oni pišu, da prate nastavu i ne volim da pričaju međusobno dok im ja objašnjavam zadatak. Naravno, niko od njih ne priča glasno, daleko od toga, ali svaki šum remeti nastavu i onda kažem "ajde deco, pokušajte da čujete nešto, da naučite iz ovoga što pričam, zapišite komentar, slikajte tablu, sugerišem im da slikaju tablu kako bi imali kod kuće kad rade domaći - objasnio je profesor za "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading