OČAJNA ĆERKA UHAPŠENOG DEJANA PANTIĆA: Tri dana su ga držali na STOLICI, optužen je za TERORIZAM, a on je samo penzioner!

Autor:

Vesti

12.12.2022

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne daju mu potrebne lekove, a nije dobio čak ni krevet, dodaje ona.

OČAJNA ĆERKA UHAPŠENOG DEJANA PANTIĆA: Tri dana su ga držali na STOLICI, optužen je za TERORIZAM,  a on je samo penzioner!

Foto: Privatna arhiva

Dejan Pantić uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje 10. decembra. On je lišen slobode zbog navodnog terorizma.

Ovim povodom se za Republiku oglasila njegova ćerka Ivana Pilić, koja je otkrila da je Pantiću večeras određen pritvor do 30 dana. Po njenim rečima, on je proveo tri dana na stolici, te su mu uskraćena osnovna prava.

Nije dobio pravo ni na poziv. Tek smo danas, treći dan saznali gde je on uopšte - kaže Ivana i dodaje da je njen otac "čovek koji nema mrlju u karijeri i živi miran penzionerski život sa svojom porodicom i unucima".

Pantić je, nastavlja ona, uhapšen jer se nekoliko minuta nakon incidenta u Opštinskoj izbornoj komisiji, u naselju Tri solitera u Severnoj Mitrovici, zatekao u zgradi u kojoj žive.

Napomenula bih da je tamo bilo mnogo ljudi, njegovih bivših kolega, novinara, komšija. Tu se zaustavio par minuta i sa sve namirnicama uputio kući. To je sve. Kriv je i optužen za terorizam jer se, kako se nezvanično navodi u optužnici, nalazi na slikama gde se događaj dogodio. Eto. To je sve. Očajni smo, najviše jer i dalje nemamo zvanične  informacije gde je, gde će biti u pritvoru i kako je - poručuje Ivana.

Ona napominje da se prema njenom ocu ponašaju kao "prema najvećem zločincu" i da još uvek nije dobio lekove koji su mu potrebni, kao ni stvari za održavanje osnovne higijene.

- Nije dobio čak ni krevet! Kao porodica smo očajni. Zasad želimo samo da dobije krevet i osnovne uslove - zaključuje Dejanova ćerka Ivana.

Podsetimo, Pantić, koji je nedavno napustio Kosovsku policiju, kada su Srbi izašli iz institucija, uhapšen je pre dva dana na administrativnom prelazu, dok se vraćao pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom. Dejan je otac troje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

15.12.2022 19:19

- Nije dobio pravo ni na poziv. Tek smo danas, treći dan saznali gde je on uopšte - kaže Ivana i dodaje da je njen otac "čovek koji nema mrlju u karijeri i živi miran penzionerski život sa svojom porodicom i unucima". Ma nisu ga oni uhapsili za mrlju,nego za dela koja su protivzakonita. Ako je kriv biče u zatvoru,ako nije kriv sigurno če biti slobodan. Samo mi je malo čudno da srčani bolesnik bude u policiji Kosova. Milan