OBRADOVIĆ MI DUGUJE 145.000 EVRA: Naš čovek iz Australije optužuje teniskog trenera

Autor:

Vesti

06.12.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stević: Trenirao je mog sina, pozajmio sam mu novac kad je uništen njegov klub, ali mi pare nije vratio.

OBRADOVIĆ MI DUGUJE 145.000 EVRA: Naš čovek iz Australije optužuje teniskog trenera

Foto: Privatna arhiva

TAD SU BILI ZAGRLJENI: Obradović i Stević

Bogdan Obradović, poznati teniski trener i bivši selektor Dejvis kup reprezentacije, duguje mi čak 145.000 evra, tvrdi srpski biznismen iz Australije Dragan Stević, čijeg je sina ovaj trenirao. Kako za Republiku priča Stević, reč je o pozajmici od pre sedam godina koja nije vraćena.

Stević se javio našoj redakciji jer krivična prijava koju je podneo protiv Obradovića 2017, kaže, nije makla s mrtve tačke. Kako kaže, do susreta s Obradovićem je došlo 2015, a pozajmice je davao u više navrata tokom te i sledeće godine.

Obradović: Smešno, pa sud bi do sada reagovao

Bogdan Obradović negirao je Stevićevu priču. Dodaje da je Stević samo roditelj deteta koje je on trenirao i koje je bilo dobro.

- Valjda bi sud dosad nešto uradio da je zaista tako kao što priča. Uopšte neću da pričamo toj temi. To su gluposti, to je smešno. Da li sam ja neka rijaliti-zvezda da se o meni piše na takav način - rekao nam je Obradović.

Na pitanje da li je sa Stevićem bilo nekakvih nesuglasica takođe je odgovorio negativno:

- Ja sam čovek radnik, savesno obavljam svoj posao, sve to je smešno.

PRVI SUSRET

- S Obradovićem sam se prvi put sreo u aprilu 2015. Sin je mesec dana trenirao na terenima teniskog kluba Ada, gde je on imao tenisku akademiju. U oktobru iste godine sam ga ponovo potražio da bih mu najavio naš dolazak u januaru 2016. Pronašao sam ga s izvesnim problemima. Balon je bio oštećen usred vremenskih nepogoda. Pitao me je da li sam u mogućnosti da mu pomognem pozajmicom da bi sanirao terene. Rekao je da je tražio pomoć i od Aleksandra Vučića i Novaka Đokovića, ali da je nije dobio. Otišli smo tamo i balon je zaista bio praktično porušen. Zatim smo seli u restoran u prisustvu njegove supruge i pomoćnog trenera Bokija Milinkovića, gde mi je tražena pozajmica od 35.000 evra, na šta sam pristao - govori Stević.

Već sutradan, prema njegovim rečima, Obradović mu je tražio još novca.

- Odveo me je u svoj stan na Bežanijskoj kosi da bi mi dokazao da on ima šta da založi i da vrati dug. Posle određenog razmišljanja i obećanja da će dug vratiti u roku od godinu dana odlučio sam da mu ponovo pozajmim novac, još 46.350 evra. Vratio sam se u Australiju, on mi je uredno slao fotografije napretka radova na balonu. A onda me posle izvesnog vremena pozvao i ponovo zamolio za zajam. Naime, postojao je izvesni dug prema JP "Ada", od oko 8.000 evra, a kako je istekao, ugovor za korišćenje terena i raspisan je novi tender, požalio mi se da nema novčana sredstva i da mu pozajmim, na šta sam opet odgovorio pozitivno - navodi naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

CRNO NA BELO: Stević nam pokazao prepisku sa Obradovićem

 

Tranše pozajmica

- 35.000

- 46.350

- 8.000

- 30.000

- 20.000

- 5.000

JOŠ, PA JOŠ...

Naredne 2016. pozajmice su se nastavile.

- Najpre 30.000 evra za grejanje hale, a onda mi je tražio još 20.000 u julu. Rekao sam mu da nemam više nameru da nastavljam pozajmljivanje, da je već prevazišao sve granice i da se postavlja pitanje da li toliki novac može da vrati. On je insistirao da mu je taj novac vrlo važan i da može da vrati do septembra jer ide na Olimpijske igre u Brazil, kao nacionalni trener Novaka Đokovića, a očekuje se da će on osvojiti zlatnu medalju, kao i da mu teniski savez duguje izvesni novac. Nisam znao da on uopšte neće putovati na OI i da je Đoković tražio da Dušan Vemić preuzme funkciju trenera. U međuvremenu sam mu pozajmio još 5.000 evra koje je tražio za kondicionog trenera Zorana Grbovića jer on nije mogao da mu isplati, a ovaj je poslao familiju na odmor. Rekao je i da će on biti novi ministar sporta. Kad se sve sabere, to je 144.350 evra, za šta imam pisane dokaze, izvode iz banke i potpisane ugovore s Obradovićem - navodi Stević.

Naš sagovornik navodi i da je, kako se približavao rok za vraćanje duga, Obradović počeo da izvrdava obavezu.

- Uvidevši posle dužeg vremena da nema nameru da vrati dug, podneo sam krivičnu prijavu, ali od te 2017. do danas ništa nije urađeno po tom pitanju - zaključuje Stević.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stević je 2017. podneo krivičnu prijavu, ali se, kaže, ništa nije dogodilo

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
bucko

07.12.2022 10:45

pa naravno kada ima stan u beogradu na vodi. obradovic je jedna velika ljiga od civeka.

Simeon

08.12.2022 14:38

Obradovic je veliki prevarant. Ojadio je mnoge roditelje mladih tenisera.

Veselin Novi Beograd

09.12.2022 14:53

Obradovic je jedan sljam lizavac snsa nije me cudo sto je duzan gospodinu iz Australije nije prvi!

Ivica

09.12.2022 14:55

Obradovic smece od coveka vreme je da ljudi vide kakav je ovaj preverant bravo Stevicu