SLOBODNO LAŽITE, REZULTATI GOVORE ZA SEBE: Oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije - kampanja protiv Nenada Stefanovića neće proći!

Autor:

Vesti

05.12.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Istina će izaći na videlo i niko od Vas neće moći da je porekne - poruluju iz UST povodo kampanje protiv Nenada Stefanovića.

SLOBODNO LAŽITE, REZULTATI GOVORE ZA SEBE: Oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije - kampanja protiv Nenada Stefanovića neće proći!

Foto: Više javno tužilaštvo

Predsednik UST Nenad Stefanović

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje kampanju koji deo medija mesecima unazad vodi protiv predsednika UST Nenada Stefanovića, reflektujući očajanje pojedinih nevladinih organizacija i strukovih udruženja zbog rezultata Udruženja sudija i tužilaca i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji pokazuju da su nove generacije sudija i tužilaca spremne da preuzmu odgovornost za rad pravosuđa.

Otvorenost u radu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postignuti rezultati u suzbijanju kriminala i korupcije, te sve značajnija uloga u usaglašavanju postupanja osnovnih javnih tužilaštava u različitim oblastima, uz neprekidan i dosledan rad UST na promociji kvalitetnih zakonskih rešenja i unapređenju vladavine prava, učinio je Nenada Stefanovića ozbiljnim protivnikom onih koji žele da zadrže svoje pozicije i uticaj na pravosuđe.

Plejada kompromitovanih pravosudnih kadrova pred prenzijom, podržana od strane nevladinih organizacija i strukovnih udruženja koja postoje samo zahvaljujući milostinji ambasada i fondova, uz par medijskih radnika na zadatku, pokušavaju da u javnosti održe živom tezu da je nova generacija sudija i tužilaca, koju predvodi Nenad Stefanović, nestručna i nemoralna. Pošto njih nema ko da nasledi, logično je da im se produži radni vek, te stoga predlažu zakone po kojima će još koju godinu da ostanu u nekoj fotelji.

UST ne zaboravlja ni “izvršioce ovih radova”. Najpre, svog bivšeg člana, sada člana Državnog veća tužilaca, koji roni suze zbog zlih tužilaca i priča svoju autentičnu tužnu priču, dok čeka da se izjasni pred Disicplinskim tužiocem.

Upravo zato godinu dana unazad slušamo gluposti o revanšizmu u VJT u Beogradu, šoljama BIA, Dijaninim tužiocima, opstrukciji predmeta ''Jovanjica'', posebnom tretmanu dela policijskih službenika, napadima na članove DVT u hodniku zbog jednog ''dobar dan'', navodnim krađama, mobingu, pretnjama, spornim kadrovima ... bez ijedne prijave, pokrenutog postupka, dokaza, podneska.

UST apeluje na sve Vas da jedno zapamtite - disicplinski, krivični i parnični postupci će se okončati, istina će izaći na videlo i niko od Vas neće moći da je porekne. Tada ćemo Vas držati odgovornim za laži koje ste izrekli, pošto nas pamćenje još dobro služi.

Što se institucija tiče, UST apeluje na Poverenika za samostalnost Državanog veća tužilaca da uoči ono što je jasno svakom u pravosuđu, osudi kontinuirani medijski progon Nenada Stefanovića i imenuje odgovorne. UST smatra da je nužno da Poverenik postupi po zahtevima za zaštitu od nedozvoljenih uticaja i pokaže kolegama u praksi šta su evropski standardi u zaštiti tužilaca, kako bi odbranio kredibillitet i ugled pred svega Veća, a potom i tužilačke organizacije u celosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading