DŽEJ U POSLEDNJOJ PESMI NASLUTIO SMRT: Dve godine od smrti folkera budi najtužnije uspomene!

Autor:

Zabava

06.12.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se folkeru klanjalo celo kriminalno podzemlje, govori i pesma "Deca sreće", koja krije tajnu malo kome poznatu, osim "ekipi s Dorćola".

DŽEJ U POSLEDNJOJ PESMI NASLUTIO SMRT: Dve godine od smrti folkera budi najtužnije uspomene!

Foto: printscreen/youtube

Druga godišnjica od smrti legendarnog Džeja Ramadanovskog navršava se danas, a kada je preminuo, bila je nedelja, baš kao u njegovom velikom hitu.

Foto: printscreen/youtube

Jedno od poslednjih televizijskih pojavljivanja Džeja Ramadanovskog  

Osim pesme "Nedelja", legendarni Džej je i poslednjom numerom koju je snimio naslutio svoju smrt. Poslednja samostalna Džejova pesma "Deca sreće", koju mu je radio član Beogradskog sindikata Ognjen Janković, krije tajnu koja je malo kome poznata, osim "ekipi s Dorćola". 

Foto: youtube.com/Dzej Official Music

   Džej Ramadanovski u spotu za pesmu "Deca sreće"

Ognjen je upravo za Srpski telegraf otkrio detalje sa snimanja u studiju sa Ramadanovskim, kom je, kako kaže, bolest još tada već uveliko bila oduzela snagu.

- Videlo se da je bio baš bolestan, da je sve to uzelo maha. Njegov opseg pluća je već bio jako slab, osetilo se to dok je pevao u studiju, iako s velikom željom, jedva je uspeo to da snimi - priča član Beogradskog sindikata za naš list i nastavlja:

Foto: youtube.com/Dzej Official Music

Spot za pesmu "Deca sreće"

- Mi smo to jako emotivno doživeli, Džej je poznavao Filipovića, sva ta priča s Dorćola, pa i spot s Džejom, budi neku nostalgiju, on je jako voleo taj kraj. Mi nismo verovali kad je pristao da snimi pesmu i da ju je snimio za jedan dan, uprkos poteškoćama koje je imao zbog bolesti. U to vreme trebalo je da snima album, mislim da ima mnogo neobjavljenih pesama, možda se "Deca sreće" našla na albumu, to nikad nećemo saznati. 

Foto: youtube.com/Dzej Official Music

Spot za pesmu "Deca sreće"

Inače, pesma i spot posvećeni su ubijenom Dorćolcu Marku Filipoviću Takiju, kog vrlo dobro poznaje i policija i ljudi iz podzemlja. Pre nego što je uplivao u krimi-vode, Marko je bio dobar fudbaler FK Dorćola, a u Džejovom spotu vidi se Filipovićev dres iz tog perioda koji se nalazi u jednom poznatom kafiću "u kraju", gde je i snimam spot "Deca sreće", u kom Džej šeta ulicom u kojoj je član dorćolske krimi-grupe raznet u eksploziji bombe podmetnute ispod gepeka njegovog mercedes 24. oktobra 2007. Eksplozivna naprava aktivirana je mobilnim telefonom, a ubice do danas nisu pronađene.

Republika

Foto: printscreen

Umrlica Džeja Ramadanovskog

Da je Džej bio neka vrsta kulta kome se klanjalo celo kriminalno podzemlje, govore i čitulje koje su nakon smrti Ramdanovskog stizale čak i iz Centralnog zatvora. Jedna takva bila je od čuvenog Vlade Japanca. Nije tajna da su se pokojni pevač i vođa "zemunskog klana" Luka Bojović družili, čak je pevač na sahrani Bojovićevog brata Nikole, koji je ubijen 2013, zapevao ''Nedelju'', ne sluteći da će uz istu i sam biti ispraćen. Jedna stvar o kojoj se dugo pričalo jeste i ono što je svojevremeno Džej uradio za ubijenog Aleksandra Kneževića Kneleta, momka s beogradskog asfalta. On je 1992. na Beogradskom sajmu imao solistički koncert i pre pesme "Teško je živeti" rekao: "Ovo je za one koji više nisu s nama. Ali šta da se radi, mi moramo da živimo dalje..." Na kraju pesme Džej i publika su skandirali Kneletovo ime.

Foto: youtube.com/Dzej Official Music

   Unuk Džeja Ramadanovskog, Adrijan Maksutović


U spotu pesme "Deca sreće" pojavljuje se i Džejov unuk Andrijano Maksutović, inače sin njegove starije ćerke Ane i pevača Adila Maksutovića. Dečak je prikazan u jednom kadru na terenu dok malo stariji dečaci igraju fudbal, a retko ko ga je prepoznao. Džej je nekoliko puta za medije govorio da ga je baš ljubav prema unuku spasla iz pakla droge i promenila njegov život nabolje.  


Tekst pesme "Deca sreće"

Ovaj život samo je trenutak,
moja sudbina čeka me

Ništa nismo birali sami
ulica piše naše priče.
Deca izgubljena u tami
osmehom kriju tužno lice.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading