Šamaraju, bodu šestarom, zavrću ruke dečacima koje ulove u jezivoj igri "JASENOVAC"! Stravični slučajevi VRŠNJAČKOG NASILJA u školi u Apatinu!

Autor:

Vesti

01.12.2022

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Igra "hvatanja i kažnjavanja“, bizarnog naziva , eskalirala je pre oko mesec dana u vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Apatinu.

Šamaraju, bodu šestarom, zavrću ruke dečacima koje ulove u jezivoj igri "JASENOVAC"! Stravični slučajevi VRŠNJAČKOG NASILJA u školi u Apatinu!

Foto: www.profimedia.rs

O ovom slučaju obaveštena je policija i sve nadležne institucije, koje su preduzele sve neophodne mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti. S obzirom da se radi o osetljivoj kategoriji, odnosno maloletnicima, ceo postupak je zatvoren za javnost i do zvaničnih informacija nije moguće doći.

Za Kurir se o ovom slučaju oglasila baka jednog od napadnutih đaka, čije ime, zbog zaštite njenog maloletnog unuka, nije objavljeno.

- Ova "igra“ je nazvana "Jasenovac“ i osmišljena je tako da se "uhvaćeni“ učenik kažnjava čvrgom u glavu. Osmislio je dečak koji je strah i trepet u razredu već godinama i koga se svi plaše. On je ujedno bio i ”glavni” za kažnjavanje, a pomagala su mu još dvojica koja su "lovila“ ostale dečake i na taj način "kupovala“ njegovu zaštitu. Međutim, ubrzo je čvrga prerasla u šamar, pa u šamarčinu, vezanje konopom, bodenje šestarom... Sve se to dešavalo kod teretane u hali - započinje priču ova zabrinuta baka.

Njen unuk je, nakon nekoliko šamara, kako tvrdi, hteo da izađe iz te grupe i igre, jer nije želeo da trpi nasilje, ali je zbog toga od nasilnika dobio - dodatne batine!

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje, Ilustracija

 

- Udario mu je par šamara, zavrtao ruke, terao ga da klekne i glasno ponavlja kako želi da mu "p... k....“, u nameri da ga potpuno ponizi i još više uplaši, te mu time stavi do znanja da mora da bude poslušan i da ćuti. Mom unuku je od svega pozlilo, ali iz straha od daljeg maltretiranja roditeljima tada ništa nije rekao - nastavlja sagovornica.

Nakon nekog vremena i vidljivih modrica na jednom dečaku, ceo slučaj je otkriven i prijavljen školi, policiji, školskom policajcu i svim drugim nadležnim institucijama.

- Od tada je prošlo mesec dana, ali za sada nema nikakvog epiloga, osim da su nasilje i ova bizarna igra prekinuti. Nasilnik se malo smirio, ali ga se svi i dalje plaše. Većina roditelja, kao i moja deca, ćute čekajući rasplet celog ovog slučaja i kazne za nasilnike - završava svoju ispovest ova baka.

Ona, na kraju, dodaje da ovim izlaskom u javnost želi da pruži podršku svom unuku, ali i svim drugim učenicima da ne treba da pristanu da budu taoci jednog nasilnika, da mu se suprotstave i sve ispričaju roditeljima, ali i da pozove sugrađane da zajedno dignu glas i od nadležnih institucija zatraže najstrožiju kaznu za nasilnike.

U školi je potvrđeno da je disciplinski postupak u toku, a da se, po pitanju prevencije, organizuju predavanja za učenike i obavezni roditeljski sastanci na temu vršnjačkog nasilja, dok će školski policajac svim sedmim razredima održati predavanje na temu vršnjačkog nasilja.

- Škola će preduzeći sve neophodne mere kako bi, pre svega, zaštitila učenike i zaustavila bilo kakav vid nasilja i to isključivo uz saradnju roditelja i zajednički rad, jer bez njih sami ne možemo ništa da učinimo - navode u školi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading