TRI MESECA NE SME DA SE BAVI SPORTOM: Evo u kakvom je stanju pretučeni Mehmed - oglasio se lekar koji ga je operisao

Autor:

Vesti

30.11.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić, koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, oglasio se povodom ovog slučaja.

TRI MESECA NE SME DA SE BAVI SPORTOM: Evo u kakvom je stanju pretučeni Mehmed - oglasio se lekar koji ga je operisao

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

- Kako sam bio kod kuće, odmah sam došao u bolnicu, u mojoj ambulanti sam zatekao dečaka (14) u pratnji roditelja i policije. Kliničkim pregledom ustanovio sam da postoji prelom dela jagodice i gornje vilice sa desne strane. Govorio je da ga je pretuklo više poznatih vršnjaka na košarkaškoj utakmici. Inače je dečak reprezentativac Srbije u košarci za kadete - rekao je dr Badić za Kurir.

 

 

Dečak je odmah primljen u bolnicu.

- Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Otac je naglasio da otac očekuje poziv za dečaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

- Tri meseca ne sme da se bavi sportom - ističe dr Badić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading