MEŠTANIN FEKETIĆA SNIMIO CRNOG PANTERA? U dve sekunde istrčao je 30 metara - nisam smeo da se pomerim! (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.11.2022

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je potraga za crnim panterom, koji je digao Apatin, a i celu Srbiju na noge, obustavljena, pojavljuje se novi snimak, od koga se pomalo i ledi krv u žilama. Crna životinja na njivama Feketića prelazi desetine kilometara u sekundi.

MEŠTANIN FEKETIĆA SNIMIO CRNOG PANTERA? U dve sekunde istrčao je 30 metara - nisam smeo da se pomerim! (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Printscreen

Taman kad smo pomislili da je sve bio samo plod mašte ljudi, ali i medija, pojavio se novi snimak zbog koga sve "neverne Tome" ne mogu, a da se ne zapitaju - da li je Crni panter ipak u Srbiji, i to mnogo bliže nama nego što mislimo?!

Meštanin Feketića, Andrej Maljik ovog jutra ustao je kao i uvek, uputio se na svoj posao kako bi orao njivu. Oko 12 sati izašao je iz svog traktora nešto da proveri. U zelenišu crni obrisi neke njemu nepoznate životinje privukli su mu pažnju, a onda je usledio šok, koji je ipak uspeo da zabeleži u video snimku.

- Vozio sam i vidim nešto crno i mislio sam da je pas lutalica, taman da izvadim telefon i da snimim, kako sam pomislio na telefon, on je krenuo da beži, u dve sekunde je istrčao 30 metara. Ostao sam u šoku - navodi Maljik za Republiku.

Kako dalje objašnjava ovaj meštanin Feketića, od tog prizora nije mu bilo svejedno, vratio se u traktor, iz kog nije nameravao da izlazi do daljnjeg.

- Posle nisam izlazio iz traktora, rekao sam kolegi da će me šlepati on traktorom, ako negde zapnem, To se desilo danas oko 12 sati - objašnjava naš sagovornik.

NADLEŽNE SLUŽBE IZAŠLE NA TEREN

Maljik navodi da je video da je lovačka služba došla nakon što se njegov snimak proširio društvenim mrežama.

- Video sam da je lovačka služba bila, izašli su na teren da provere. Iskreno, puno se pričalo i pisalo o tome, nisam verovao da je tačno, ali kada sam ugledao tu životinju stvarno mi nije bilo svejedno i mogao bih da poverujem da je bio crni panter. Interesantno, onaj ko najmanje misli da je istina, kad vidi ovako nešto, ne može da se ne zapita - zaključuje Maljik za Republiku.

POTRAGA BILA OBUSTAVLJENA

Podsetimo, potraga za panterom u okolini Apatina i Banje Junaković do daljnjeg je suspendovana.

Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva, izjavio je da je potraga koju je on koordinisao, u ovom momentu suspendovana, iako su svi učesnici u njoj spremni da je nastave ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u ovom ataru nalazi egzotična divlja velika mačka.

Kako je Ivanović rekao, nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju ovog predatora u šumama i na poljima oko Apatina, odnosno u ovom delu Podunavlja.

Nisu pronađeni relevatni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zveri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je osnovan zaključak da su pojedina svedočenja i nedovoljno jasan video snimak isuviše "klimavi“ dokazi koji bi opravdali dalje angažovanje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najverovatnije nepostojećom zveri.

Međutim, iz dana u dan, pojavljuju se informacije i snimci popout ovog, koji nam poručuju da bi možda trebalo nastaviti potragu za ovim neverovatnim crnim predatorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading