IVANA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE, A DANAS JOJ JE POTREBNA POMOĆ: Strahuje da je odlazak u Belorusiju jedini lek

Autor:

Vesti

17.11.2022

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada majka ima četvorogodišnju ćerku koja joj je glavni motiv da se bori za ozdravljenje.

IVANA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE, A DANAS JOJ JE POTREBNA POMOĆ: Strahuje da je odlazak u Belorusiju jedini lek

Foto: Printskrin/Budi human

Ivana Jović (35) ima policističnu bolest bubrega zbog koje je već dve godine na dijalizi i oko godinu dana na listi čekanja za transplantaciju organa.

U avgustu prošle godine urađena joj je nefrektomija levog bubrega. Hroničan program dijalize podrazumeva terapiju svaki drugi dan u trajanju od po pet sati.

Ograničenja su brojna. Pored konstantnog umora, tu je ograničenje u vidu unosa tečnosti, kao i namirnica koje je moguće konzumirati.

Ivana želi da nastavi normalan život uz svoju četvorogodišnju ćerku, a jedino rešenje je transplantacija bubrega. Budući da nema donora, ona je na listi čekanja za transplantaciju organa.

S obzirom da je u Srbiji ove godine urađena samo jedna kadaverična transplantacija (sa preminulog donora), Ivana će se prijaviti za kadeveričnu transplantaciju i u Belorusiji i time povećati mogućnost da što pre uradi transplantaciju i dobije novu šansu za život.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega kao i za pripremne specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Ivanin život! Budimo humani!

Pomozimo Ivani!

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ivana Jović

UPIŠI 1373 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468264-27

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468448-57

IBAN:

RS35160600000146844857

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Inače, Ivana je poznata čitaocima Telegrafa.rs kao mlada majka koja je pokrenula peticiju Donorstvo je herojstvo i u proteklim mesecima borila se za pokretanje transplantacje u Srbiji sa mrtve tačke. Ona nam je govorila o zakonskim zčkoljicama koje su stale na put transplantacije u zemlji, mogućnostima da se one reše i problemima pacijenata čije ozdravljenje čeka.

Govorila nam je i o tome da su se u višemesečnom periodu otkako je transplantacija stopirana zauvek oprostili od nekih pacijenata.

Pre nekoliko nedelja organizovala je postavljanje ploče i sadnju drveća u parku na Ušću u Beogradu u znak zahvalnosti za sve donore koji su spasili nečije živote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading