BEZ STARCA NEMA UDARCA: Za anale i Ginisovu knjigu rekorda - najstariji aktivni fudbaler dolazi iz Srbije! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.11.2022

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je i neverovatni Ginisov rekord pred rušenjem?

BEZ STARCA NEMA UDARCA: Za anale i Ginisovu knjigu rekorda - najstariji aktivni fudbaler dolazi iz Srbije! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/Donji Barbeš

Donji Barbeš mesto u opštini Gadžin Han uskoro bi moglo da postane zlatnim slovima upisano na svetskoj fudbalskoj listi.

 

Mesto koje se nalazi na oko 265 kilometara udaljeno od srpske prestonice svoje fudbalsko čedo poseduje u vidu istoimenog fudbalkog kluba koji se takmiči u okviru Opštinske lige Doljevac, a postalo je poznato po svom meštaninu Vitomiru Pavloviću koji i pored činjenice da već gazi osmu deceniju života i dalje aktivno trči za "bubamarom".

Vitomir Pavlović ima 73 godine i njegovi nastupi u crvenom dresu Fudbalskog kluba Donji Barbeš nisu simbolični. Krajem meseca oktobra odigrao je svih 90 minuta u porazu svog kluba od Marine Kutine neverovatnim, nefudbalskim rezultatom 11:6, a "iskusni" fudbaler je pored činjenice da je nastupio od prvog do poslednjeg minuta, uspeo i da se upiše u listu strelaca i to golom ne iz prekida, već iz igre.

Po okončanju susreta Vitomir Pavlović je za "Niške vesti" izjavio:

- Pozvali su me dečaci koji igraju, falio im je fudbaler i pristao sam. Drago mi je što sam mogao da im pomognem, a zadovoljan sam svojom igrom. Dobro sam se osećao na terenu, a publika je bila zadivljena. Mnogi me poznaju pa se nisu iznenadili, ali oni koji me ne poznaju pitali su: „Ko je taj čovek, koliko ima godina?” Aplaudirali su kada sam dao gol i kada sam imao dobre pasove jer ljudi mojih godina ne igraju fudbal.

 

Treba napomenuti da je Vitomir Pavlović rođen 7. februara 1949. godine i ukoliko ga zdravlje posluži uskoro bi mogao da se upiše i u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni fudbaler na svetu svih vremena. Ovo zvanje trenutno drži Egipćanin Ezeldin Bahader koji je 2020. godine nastupio u Trećoj ligi Egipta za klub "6. Oktobar", a u tom momentu je imao 74 godine i 11 meseci.

Uslov da bi neko od strane Ginisove knjige rekorda bio priznat kao najstariji aktivni fudbaler na svetu, jeste da mora odigrati dve utakmice u kontinuitetu i da na njima provede svih 90 minuta.

Vitomiru tako malo nedostaje...

Kao što je već rečeno, ekipe Donjeg Barbeša u aktulenoj sezoni ne ostvaruje zapaženije rezultate. "Crveni" su zabeležili sve poraze i trenutno imaju gol koeficijent 7:58, ali entuzijazam u ovom mestu ne jenjava.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milan

18.11.2022 09:54

Vita zmaj!