"MAMA, NISAM IMAO IZBORA TRAŽIO SAM PROZOR DA SKOČIM" Reč stručnjaka o slučaju vršnjačkog nasilja u Vranju: To je odraz vremena u kom živimo, TREBA NEGOVATI LEPO (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Autor:

Vesti

10.11.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pre nekoliko dana osvanuo je snimak brutalnog zlostavljanja osmogodišnjeg dečaka u Vranju koji je pretrpeo vršnjačko nasilje od strane drugova iz odeljenja dok su bili na dečjem rođendanu u igraonici.

"MAMA, NISAM IMAO IZBORA TRAŽIO SAM PROZOR DA SKOČIM" Reč stručnjaka o slučaju vršnjačkog nasilja u Vranju: To je odraz vremena u kom živimo, TREBA NEGOVATI LEPO (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Foto: Privatna arhiva

Redakciji portala Republika njegova majka je poslala fotografije povreda dečaka koje je njen sin zadobio 30. oktobra dok je bio na dečjem rođendanu u igraonici.

"Ne može da se izbriše gumicom"

Na pitanje kako je dete, odgovorila je da je on malo bolje, ali da je ona "kao roditelj premorena".

Nije mi svejedno, on je svestan svega. To nije nešto što se izbriše gumicom, živim za dan kada će on to zaboraviti - rekla je njegova majka za naš portal.

Kako je rekla to su njegovi drugari iz odeljenja i od 1. razreda je to počelo.

Učiteljica nije reagovala na vreme, trebalo je na nivou škole to da se reši - istakla je ona.

Naglašava da su ga deca zvala "bucko debeljucko" s tim što njen sin, ističe nije bio debeo nikada, ali da je to dovelo do toga da je počeo da izbegava hranu i da bude na dijeti.

Postoje zaštićena deca u toj školi, čiji su roditelji na nekoj fukciji, nije rešenje samo da ga prebacim u drugu školu, jer se tako problem neće rešiti, oni će nastaviti to da rade - priča ova neutešna majka.

Ključno pitanje u svemu je gde je učiteljica bila, ali ona nije htela da se zamera. Kako ona onda vaspitava tu decu? - zapitala se ona.

Ona je apelovala na sve institucije da stanu na put vršnjačkom nasilju, jer to ne sme da se dešava.

Prisetivši se stravičnog incidenta u igraonici rekla je da joj je sin ispričao da ga je "čopor" dece napao.

Rekao mi je da je morao da se zaključa u toalet, rekao mi je 'mama, nisam imao izbora, tražio sam porzor da skočim' - rekla je očajna majka.

Panović: Treba negovati vrline i lepotu

Klinički psiholog Vlajko Panović je rekao za Republiku da deca odrastaju u kontekstu ružnog i da je to odraz vremena u kom živimo.

Republika

Foto: Printscreen YT/TV Hram

Klinički psiholog Vlajko Panović

Deca oponašaju ono što gledaju - objasnio je Panović i dodao da okolina treba da se pobrine da se ne gaji nasilje.

Moj stav je taj da je koncept vaspitanja pogrešan, treba da se neguju vrline, lepota, različitosti - istakao je on, dodajući da su deca izložena nasilju i da ona samo to ponavljaju.

Naglašava da sve to ostaje u dečjim dušama i da treba da se neguju lepota i dobrota.

Živimo u bolesnom društvu, treba negovati toleranciju, kontinuirano negovati lepo - zaključio je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading