ŠKOLE DOBILE UPUTSTVO ZA EKSKURZIJE: Evo koja mesta obavezno moraju da budu posećena

Autor:

Vesti

04.11.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni ciljevi studijskog pitovanja su ostvarovanje ciljeva i ishoda obrazovanja i naspitanja na nivou razreda.

ŠKOLE DOBILE UPUTSTVO ZA EKSKURZIJE: Evo koja mesta obavezno moraju da budu posećena

Foto: Shutterstock,

Ministarstvo prosvete uputilo je osnovnim i srednjim školama preko školskih uprava Stručno uputstvo za ostvarivanje studijskog putovanja u osnovnoj i srednjoj školi kojim se bliže uređuje način planiranja, organizovana i sprovođenja studijskog putovanja, odnosno ekskurzije.

Osnovni ciljevi studijskog putovanja su ostvarivanje ciljeva i ishoda obrazovanja i vaspitanja na nivou razreda ili ciklusa, odnosno na nivou obrazovanja i vaspitanja i/ili ostvarivanje programa stručnog usavršavanja nastavnika i programa horizontalnog učenja koje se ostvaruje u profesionalnoj zajednici, prenose Novosti.

U skladu sa definisanim ciljem studijskog putovanja, ustanova definiše i zadatke studijskog putovanja, imajući u vidu mesto realizacije, uzrast učenika i potrebe učesnika.

Cilj i zadaci studijskog putovanja su istaknuti u godišnjem planu rada škole.

U odnosu na ciljeve studijskog putovanja, ostvaruju se sledeći zadaci - učenje jezika, upoznavanje nacionalne i kulture drugih naroda, odnosno kulture nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, saradnja u okviru projekata i programa razmene; poseta mestima istorijskih događaja, poseta mestima stradanja civilnog stanovništva i spomenicima učesnika oslobodilačkih ratova i borbi; poseta memorijalnim centrima, spomen-parkovima i spomen-područjima, posete zaštićenim područjima u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita prirode, drugi zadaci kojima se realizuju ciljevi studijskog putovanja, u skladu sa propisanim ciljevima obrazovanja i vaspitanja.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading