OTAC DRAŽENA PETROVIĆA JE BIO SRBIN! Brat legendarnog košarkaša otklonio sve dileme

Autor:

Sport

04.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava koja je otklonila sve sumnje.

OTAC DRAŽENA PETROVIĆA JE BIO SRBIN! Brat legendarnog košarkaša otklonio sve dileme

Foto: youtube.com/NBA

Aco Petrović, brat Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša koji se ikada rodio na ovim prostorima, dao je vrlo zanimljivu izjavu, koja je podigla buru u javnosti.

Trenutni selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske je gostujući u emisiji "U svom filmu", koja se emituje na HRT-u, otkrio da su on i Dražen bili iz mešovitog braka.

- Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu odrediti Dražen. Jer, nemam šta da krijem, mi smo iz mešanog braka, iako je otac Jole iz Zagore kraj Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku. Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se raspadala država, svi su gledali šta će Dražen. A on je svojim dolaskom pred UN dao poruku svima: "Ja sam tu i za mene je hrvatska reprezentacija sve". Uvek je s ponosom pričao o 1992. godini - izjavio je Aco Petrović.

Republika

Foto: fiba.com

Aco Petrović, dok je bio selektor Brazila

Dražen je sa reprezentacijom Jugoslavije zabeležio brojne uspehe, a ima srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, a osvojio je i po zlato i bronzu na prvenstvima Evrope i sveta. Sa reprezentacijom Hrvatske je osvojio srebro na OI u Barseloni, kada je Hrvatska u finalu poražena od selekcije Amerike.

U karijeri je nastupao za Šibenku, Cibonu, madridski Real, a igrao je i u NBA ligi, za Portland i Nju Džersi.

Nažalost, život i karijeru je završio prerano, pošto je u 29. godini života preminuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading