SAVEZ PRESEKAO: Posle KATASTROFE na Eurobasketu postavljen novi selektor!

Autor:

Sport

24.10.2022

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su presekli.

SAVEZ PRESEKAO: Posle KATASTROFE na Eurobasketu postavljen novi selektor!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aco Petrović

Aco Petrović, legenda hrvatske košarke, postavljen je za novog privremenog selektora reprezentacije Hrvatske.

Petrović će po četvrti put predvoditi nacionalnu selekciju, a na klupi će naslediti Damira Mulaomerovića, koji je doživeo krah u osmini finala nedavno završenog Evropskog prvenstva.

Legendarni košarkaš i trener je nedavno izabran i za sportskog direktora u Hrvatskoj, a sada će biti i glavni trener te selekcije.

Petrović je od preuzimanja funkcije sportskog direktora razgovarao s četvoricom potencijalnih selektora, ali dok nijedan od njih nije spreman da sad preuzme klupu, Jurica Golemac i Neven Spahija najavili su da će nakon sezone stvari biti drugačije

Republika

Foto: fiba.com

Petrović je bio i selektor Brazila

Petrović je između ostalog predvodio Hrvatsku i do poslednje medalje njihove košarke, kada su na EP 1995. godine osvojili bronzanu medalju.

Zatim je Petrović vodio Hrvatsku na Eurobasketu 2001, gde je nakon šokantnog preokreta ispala u četvrtfinalu od domaćina Turske.

Poslednji put Petrović je Hrvatsku vodio 2016. i 2017, kada je prvo izborio Olimpijske igre u Riju na kvalifikacijama u Torinu, a zatim stigao do četvrtfinala gde je izgubio od Srbije.

Hrvate čeka sada period rekonstrukcije, pošto se nisu plasirali ni na Svetsko prvenstvo naredne godine koje će se održati u Aziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading