EVO KAKO IZGLEDA NAJMANJA DEVOJČICA NA SVETU: Rođena je kao "porcelanska lutka", a danas ima 14 godina (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

24.10.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je rođena kao porcalnska lutka.

EVO KAKO IZGLEDA NAJMANJA DEVOJČICA NA SVETU: Rođena je kao "porcelanska lutka", a danas ima 14 godina (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/uptop

Šarlot lista knjigu

Kada se rodila, najmanja devojčica na svetu dobila je epitet porcelanske lutke. Naime, Ema Njuman i Skot Garsajd 2007. godine radovali su se Eminoj trudnoći i nestrpljivo čekali da na svet stigne njihovo četvrto dete, piše "Stil".

Sve je išlo dobro, svi u porodici su se radovali bebi, a onda je jednog dana iznenada krenuo porođaj, a Ema se porodila 4 nedelje pre termina. Ono što je Eminu porodicu izuzetno šokiralo je to što je Šarlot Garsajd bila previše mala kada je rođena, teška samo 30 g i duga 25 cm.

Odmah po rođenju Šarlot su proglasili najmanjom devojčicom na svetu, dok su mnogi bili očarani njenim izgledom. Vremenom, njeno zdravlje počelo je značajno da se pogoršava.

Lekari su dijagnostikovali da mala Šarlot ima sindrom naučno nazvan "primordijalna patuljastost", veoma redak genetski oblik urođene patuljastosti, zbog čega se njeno telo razvijalo znatno sporije nego što bi trebalo.

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/a true story

Šarlot Garsajd u kolicima

Prema nekim navodima, u svetu je zabeleženo oko 200 slučajeva ovog sindroma. Lekari su maloj Šarlot prognozirali kratak životni vek, ocenjujući da će jedva živeti duže od jedne godine. Međutim, Šarlot je dokazala suprotno.

U trenutku kad se rodila bila je toliko mala da je morala da nosi odeću za lutke, a tek nakon što je odrasla počela je da nosi odeću za bebe. Šarlot je neko vreme provela samo upijajući hranljive materije kroz cev, jer je bila premlada da bi žvakala hranu i varila je.

Sa svojih 5 godina, Šarlot je dostigla težinu od 4 kg i visinu od 68 cm. Uprkos tome, ona je i dalje veoma aktivna i vesela, slaže se sa svima. Bez straha i krivice, Šarlot i dalje ide u školu sa svojim vršnjacima i učestvuje u društvenim aktivnostima.

- Kada smo se prvi put sreli, svi su se plašili da će je povrediti ako dođe do bilo kakvog kontakta ili dodirivanja, ali u stvarnosti, Šarlot je veoma nestašno dete. Ona nikada ne sedi mirno i voli da se igra, žongliranje u vazduhu" - rekla je njena majka Ema.

Republika

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/a true story

 

Šarlot danas ima 14 godina, a mnogi su spekulisali da o tome da li je još uvek živa budući da se ne pojavljuje u medijima. Ona je mnogima postala inspiracija da je sve u životu moguće i da se treba boriti.

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ uptop

Majka nosi Šarlot

Mala devojčica stekla je i veliki broj ljudi koji je obožavajum te žele što više da znaju o njenom životu i navikama koje ima, a voleli bi i da čuju njen glas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading