Posle nedelja lečenja zbog trovanja pečurkama, svi Savatići na okupu: "Treba još vremena da ova agonija prođe"!

Autor:

Vesti

19.10.2022

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa VMA, gde su se lečile od 3. oktobra otpuštene su ćerke Gorana Savatića, a on, njegov sin i zet izlečeni su prošle sedmice i sada su na kućnom oporavku.

Posle nedelja lečenja zbog trovanja pečurkama, svi Savatići na okupu: "Treba još vremena da ova agonija prođe"!

Foto: pixabay.com

Dve nedelje nakon trovanja pečurkama porodica Savatić iz Šapca je ponovo zajedno. Sa VMA, gde su se lečile od 3. oktobra otpuštene su ćerke Gorana Savatića, a on, njegov sin i zet izlečeni su prošle sedmice i sada su na kućnom oporavku.

- Zahvalni smo lekarima i medicinskom osoblju na odeljenjima toksikologije i dijalize na VMA koji su nam spasili živote jer smo bili blizu smrti. Trudili su se, mislim da ni kući nisu išli. Takođe dugujem zahvalnost i svima koji su dolazili kući dok smo mi bili u bolnici i nudili da pomognu na svaki način - kaže Goran Savatić za Telegraf.

Petoro članova porodice Savatić se još uvek oporavlja od trovanja, agonije i straha za život kojeg kojeg su postali svesni kada je preminula sugrađanka S. B. koja je ležala u istoj sobi.

Svi smo relativno dobro, imamo terapiju koje se pridržavamo, idemo redovno na kontrole i laboratorijski nalazi su sve bolji. Svesni smo da treba još malo vremena da ova agonija prođe, ali najvažnije je da smo preživeli i da smo kod kuće svi na okupu - rekao je Goran i dodao kako mu medijska  pažnja ne prija, ali je sa novinarima razgovarao da bi pomogao ljudima da ne naprave istu grešku.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

VMA, Ilustracija

 

Laknulo je i Goranovoj supruzi koja je kod kuće preživljavla pakao, strahovala za živote svojih najrođenijih dok su se lečili u Beogradu i slala lekove.

Od osmoro Šapčana koji su se otrovali pečurkama sa pijace "Živinarnik" šestoro je izlečeno, a na lečenju je još jedan muškarac.

"Nećemo teretiti baku"

Babi M. G. (72) iz Ćukovina kod Vladimiraca, koju Više javno tužilaštvo u Šapcu tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi sud je odredio pritvor do 30 dana. Istraga je još u toku, a porodica Savatić neće teretiti baku od koje su kupili otrovne pečurke.

- Mi nećemo teretiti baku i od njene porodice ne tražimo ništa, a kako će država i tužilaštvo postupati na to ne možemo da utičemo - dodao je Goran.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading