PRODAVALA JE I ŠARENE GLJIVE SA TAČKICAMA! Meštani sela Ćukovine govorili o baki koja je otrovala ljude: Marija je čudna osoba!

Autor:

Hronika

04.10.2022

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je oko 11 sati u mestu Ćukovine uhapsila Mariju G. (72) osumnjičenu da je na pijaci u Šapcu prodavala pečurke kojim se otrovalo najmanje 11 osoba od kojih je jedna u teškom stanju.

PRODAVALA JE I ŠARENE GLJIVE SA TAČKICAMA! Meštani sela Ćukovine govorili o baki koja je otrovala ljude: Marija je čudna osoba!

Foto: pixabay.com

- Marija je čudna osoba, hoda sa dva štapa, ali joj to ne smeta da ide u šumu i bere pečurke koje posle nosi na pijacu i prodaje. Nije prodavala na tezgi nego je sedela kod kapije. Čak se hvalila po Ćukovini da je prodala gljiva za 75.000 dinara. Ne znam baš da li je to istina - rekla je jedna meštanka.

Osim pečuraka, Marija G. je brala i druge stvari, orahe, voće, a išla je na pijacu iako nije materijalno ugrožena.

- Sin joj je sjajan čovek. Ima sreće i sa snajom. Ćerka joj se udala u susednom selu. Ima i unuka koji radi u Šapcu. Nije bilo potrebe da bilo šta radi, ali je ona volela tako da zaradi svoj dinar, a i da se hvali koliko je zaradila. Sin ju je vozio ponekad kolima do Šapca, a tamo bi uzimala taksi do pijace. Eto šta napravi i sebi i drugima - dodaje meštanka.

Prema rečima meštana, Marija G. obično bi petkom prodavala gljive, a nedavno su je videli da je izašla iz šume sa dve kese punih pečuraka koje je kasnije prodala na pijaci i od kojih su se potrovali ljudi koji su pazarili.

- Nabrala je i neke šarene sa nekim crnim pegama. Ne znam da li uopšte zna koje su otrovne, a koje nisu. Danas oko 11 sati su došli inspektori u selo i pitali su gde živi Marija. Otišli su do njene kuće i stavili je u kola i odvezli u Šabac - navodi meštanka za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Miki

11.10.2022 11:04

Ko zna kakve je ona muke imala pa je brala pečurke. Jeste za osudu da ih neznaš. Ja znam 3 vrste i njih se držim ko pijan plota. Jajčarare isključivo mlade, lisičare i vrganje. Vrganjima liče desetak vrsta otrovnih. I treba biti obazriv. No ja prodajem isključivo na prodajnom mestu u selu. Te pečurke idu u preradu a dolazi hladnjača nekad jednom dnevno nekad svaki drugi dan a neki dan i dva puta dnevno dok ih ima mnogo. Brza i laka zarada. Za 5 sati ubereš za veliku zaradu ako odeš ptvih dana njihovog branja i otkupa. Zadnjih dana i ne idem jerr neću da gubim vreme i lomim noge za duplo veću količinu a zarada manja kad im je cena visoka. I smatram da treba da se licenciraju kupoprodrodavci od strane države i da država odredi kupoprodajnu cenu od prvog do poslednjeg dana. I nema pijace. I tačka. Hoće neko da kupi idi u hladnjaču tamo imaš kupoprodavca koji ima hladnjaču i on može da proda nekom ko nezna vrste i način pripreme brale. Jer jesti pečurke a nepoznavati ih je isto ko kad miner čisti minsko polje. Jedna greška i kraj. Ipak i pozadinu tu treba ispitati. Možda je bilo stid što nema primanja a ima prigovore kako ništa ne doprinosi ili nije doprinela toj porodici u kući. Ne komentarišu drugog ako mu neznaš muku. I država treba da licencira naše radnike koji ih otkupljuju. Ja sam živeo par godina u Austriji i prolazio pored milion vrganja i lisičare koji su fantazija i hteo ih brati ali mi je žena rekla da nesmem ući u državnu šumu bez dozvole a njena kčer iz prvog braka kupila 2 kila lisičare u Billu radi priprema nekog jela radi polaganja završnog ispita za kuvaricu. 100grama 2,8 evra za 2 kg je dala 56 evra a ja sam joj ih baš tada mogao navrati bet greške. Čak vrganje i lisičare spremam sebi za jelo. Ali tu opet kuvam njih 3 sata na 200 stepeni onda ih pripremam.. DRŽAVA TREBA DA OTKUPLJUJE PEČURKE I OBUČI LJUDE KOJI SEM VRGANJA, LISIČARE I JAJČARE NE KUPUJU NIŠTA TREĆE I TO DRŽAVA MOŽE DA IZVOZI. I MI NISMO AUSTRIJA DA NAM DAJE ( KUPUJEMO) DOZVOLU VEĆ DA SE IZBAVIMO IZ SIROMAŠTVA.. Policijom odradi istragu 100% da li unutar kuće nju neko nije primoravao bez obzira na ne ugroženost materijal e situacije. Jer je to rečeno. Ali je rečeno i da je sin vozio do grada. A posle je ona sama taksijem išla do pijace? Čudno, zar ne? Jer ako te dovezen do grada odvešću te i do pijace. ČUDNO?