NEVIĐENO LICEMERJE DELA OPOZICIJE I TZV. EKOLOGA: Kad stranci biju, aplauz dobiju, A KOD NAS TUKU POLICIJU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstrante u Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji policija tukla pendrecima, polivala biber-sprejom, vodenim topovima, puštala pse na njih. I to se vodi kao demokratija .

NEVIĐENO LICEMERJE DELA OPOZICIJE I TZV. EKOLOGA: Kad stranci biju,  aplauz dobiju, A KOD NAS TUKU POLICIJU

Foto: Profimedia, Tanjug/Nenad Mihajlovic

U Šordošu lažni ekolozi nasrnuli na policajce, prebijali novinare, uništavali imovinu.

NEVIĐENO LICEMERJE DELA OPOZICIJE I TZV. EKOLOGA 

Oklopna vozila na ulicama, batinanje pendrecima svakoga ko im se nađe na putu, biber-sprej za demonstrante... Utrčavanjem sa šlemovima i štitovima, francuska policija je pokazala brutalnost u obračunu države s demonstrantima koji su protestovali, nezadovoljni ekonomskom politikom koju vodi Emanuel Makron. S opremom za razbijanje demonstracija probijene su barikade posle čega je usledilo makljanje građana, puštanje pasa, vodenih topova...  

Republika

Foto: Printscreen

Napad na francuskog predsednika

Uznemirujuće scene prebijanje građana koji su izašli na ulice viđeno je u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i još nekim državama zapadne Evrope. I to je za deo naše opozicije i razne aktiviste demokratski, zato Zapad dobija aplauze u Srbiji. Međutim, kada demonstranti ruše Srbiju, uništavaju imovinu, pa čak i fizički nasrću na policiju i prebijaju novinare, onda se licemerno izvrću teze, predstavljaju se kao žrtve da bi se izgrednici i huligani iz redova lažnih aktivista zaštitili i uzdigli iznad zakona i kazni za divljanje. 

Nedavna dešavanja u Šordošu upravo su to pokazala. Jasno je da tu nije reč o eko-aktivistima i mirnim građanima, već su u pitanju ekstremisti i nasilnici kojima je jedini cilj rušenje institucija i izazivanje nereda. 

Republika

Foto: Printscreen

Protest na Šordošu

LOŠE MASKE 

Lažni ekolozi, kojih nikada nije bilo više od nekoliko desetina, anarhističkim metodama, a sve predstavljajući kao navodnu građansku neposlušnost, od samog početka su imali za cilj da izazovu incidente. Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost je detaljno opisao ko je kolovođa haosa u Šordošu:

- Unuk Jevrema Brkovića, štićenika i plaćenika Franje Tuđmana, osnivača etnomontenegrinsko-hrvatskog pokreta u Crnoj Gori, Brajan Brković, koji je i sam zagrebački obaveštajac i plaćenik Soroševe fondacije, zajedno sa Miranom Pogačarem, Aristeom Stakić (inače, zaposlenom na Radio-televiziji Vojvodine, koju plaćaju svi građani severne srpske pokrajine, kao javnu medijsku ustanovu) i još dvadesetak novosadskih ekstremista, anarhista, levičarskih fašista i gradskih zgubidana, pokušali su da izazovu haos na mestu izvođenja radova u vezi s izgradnjom četvrtog mosta u Novom Sadu. 

Karanović pita gde su sad različite nevladine organizacije, udruženja novinara i drugi, da stanu u odbranu Emilije Marić, urednice i novinarke novosadske televizije, koja je brutalno napadnuta dok je radila svoj posao.

Republika

Foto: screenshot

Napadnuta urednica Emilija Marić

- Napadnuta je i verbalno i fizički. Jesu li oni koji su je napali branioci demokratije i slobode reči - pita Karanović.

Tvrdi da "ovi lažni ljudi, bez zanimanja ili s neuspešnim karijerama, prikrivajući se iza maske ekoloških organizacija, otvoreno zastupaju antisrpske interese".

JEDINICE  ZA TUČU

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Boža Spasić ističe da je reč o organizovanju dela nekih destruktivnih i opozicionih partija pod plaštom ekoloških pokreta.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Boža Spasić

- Njihov cilj je nasilničko ponašanje, kako prema policiji tako i prema novinarima i zaposlenima u objektima koje napadaju. Neko iz tzv. pozadine ubedio ih je da im neće biti ništa, da će ih zaštititi politički i sudski, preko advokata - naveo je Spasić. 

Ističe da je nesporna činjenica da je, za razliku od zapadne, srpska policija uzdržana.

- Na zapadu su organizovane specijalne jedinice za tuču i privođenje eko-nasilnika, što ćemo morati i mi da uradimo. Strah me da ceo taj nasilni eko-pokret crpi snagu i finansije sa zapada, koji im i obećava da će, u slučaju okršaja s policijom, preuzimati političke i diplomatske mere prema vlastima u Beogradu. Policija je dužna da postupa prema nasilnicima u skladu sa zakonom - izričit je Spasić.

Smeta im most 

Lažni aktivisti organizovali su proteste jer smatraju da će izgradnja novog, četvrtog, mosta uništiti prirodu. Zbog toga su prekjuče napali Emiliju Marić, koja je izveštavala s događaja. Nasilnici, lažni ekolozi, nasrnuli su na Marićevu, vređali je, izbili joj telefon iz ruke, udarili su je u glavu. 

Pucanje na  poljoprivrednike 

Holandska policija u julu je bojevom municijom pucala na poljoprivrednike koji protestuju zbog ograničavanja upotrebe đubriva i pokušaja države da drastično smanji broj grla stoke. 

Pored otvaranja vatre na demonstrante, policija je hapsila i poljoprivrednike koji blokiraju auto-puteve i prilaze gradovima. Prošlog novembra, takođe, nasilni protesti koji su besneli Evropom zbog KOVID mera, rezultirali su tučama, hapšenjima i oštrom reakcijom snaga bezbednosti. Policija je upotrebila vodene topove, suzavac, a u obuzdavanju nasilnih demonstranata korišćena je i konjica, kao odgovor na grupu koja je bacala kamenje.

Dva meseca zatvora 

U Velikoj Britaniji su ekološki aktivisti u pritvoru proveli čak dva meseca zbog blokade auto-puta, dok smo u proteklom periodu bili svedoci da su u Srbiji ključne magistralne saobraćajnice eko-ekstremisti nekoliko puta blokirali.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading