SMRT JE MOGUĆE PREDVIDETI 14 GODINA RANIJE: Evo koji se se simptom javlja kao SIGNAL ZA UZBUNU!

Autor:

Vesti

12.10.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije otkriće naučnika pokazalo je na šta treba da obratimo pažnju, jer bi to mogao biti prvi znak da nas od smrti deli samo 14 godina života.

SMRT JE MOGUĆE PREDVIDETI 14 GODINA RANIJE: Evo koji se se simptom javlja kao SIGNAL ZA UZBUNU!

Foto: shutterstock

Smrt je deo života i jedina neizbežna stvar, koja čeka svakog od nas i zbog toga izaziva najviše kontroverzi, a pitanje nad pitanjima je to - koliko nam je još dana preostalo na ovoj planeti.

Oduvek je predviđanje smrti bilo interesantno ljudima, toliko da su i naučnici rešili da se na svoj način pozabave ovim pitanjem.

A odgovor do koga su došli je taj da jedan simptom jasno ukazuje na pogoršanje zdravstvenog stanja, nakon koga u proseku za 14 godina nastupa smrt.

Britanski naučnici su, naime, na uzorku od 46.634 ispitanika koji su umrli nakon 60. godine i kasnije uočili isti simptom, a to je da se uvek dešava pad krvnog pritiska, prenosi Mondo.

U okviru ovog istraživanja, reprezentativni uzorak se sastojao od zdravih ljudi, dementnih i onih sa bolestima srca, a kod svakog je uočen pad krvnog pritiska.

- Naše istraživanje baca svetlo na važnost praćenja stanja starijih pacijenata kakve lekari viđaju svuda. Bio bih jako uznemiren kada bi neko protumačio naš rad kao motiv da se hipertenzija u kasnijim godinama ne tretira lekovima i da se oni ne izdaju - kaže autor istraživanja, prenosi Mondo.

Naučnici su istakli da bi lekari trebalo da obrate veću pažnju na to šta pad krvnog pritiska znači za pacijente. Ovo je najočigledniji pokazatelj blizine smrti, zbog toga što se krvni pritisak može brojčano izmeriti, često se meri i prate ga lekari, kao i sami pacijenti.

Interesantno je to što je veliki broj poznatih ličnosti predvideo svoju smrt.

Jedna od njih bila je princeza Dijana, koja je u svom dnevniku pisala samo godinu dana uoči svoje smrti da strahuje od toga da će poginuti u saobraćajnoj nesreći, umrla je upravo od posledica povreda zadobijenih u udesu u Parizu.

Takođe, čuveni muzičar Džon Lenon, u jednoj svojoj pesmi rekao je kako ne želi da mu kraj bude u 40. godini, a upravo je pet puta upucan, od strane Marka Davida Čapmana u 40 godini, 8. decembra 1980. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading