DIRLJIVO IZNENAĐENJE SRBA IZ SOLUNA ZA DEDA ĐORĐA: Zejtinlikom se orilo "Tamo daleko" (VIDEO)

Autor:

Vesti

21.09.2022

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Mihailović uživa veliko poštovanje svog naroda, kao čuvar vojničkog groblja u Solunu, zbog čega su ga njegovi sunarodnici obradovali neverovatnim gestom nakon odlaska u penziju.

DIRLJIVO IZNENAĐENJE SRBA IZ SOLUNA ZA DEDA ĐORĐA: Zejtinlikom se orilo "Tamo daleko" (VIDEO)

Foto: Tviter

Deda Đorđe

Nećete videti lepši video ovih dana. Srbi na Zejtinliku pevaju čiča Đorđu ispod njegove kuće u Solunu “Tamo daleko” - piše iznad dirljivog videa objavljenog na Tviteru, na kom se vidi deda Đorđe kako sa terase uživa u zvucima srpske tradicionalne pesme komponovane na Krfzu davne 1916. godine.

Deda Đorđe više ne čuva Zejtinlik, ali ovaj gest Srba u Solunu svima je naterao suze na oči, jer iako u penziji, mogao je da vidi koliko ljubavi i poštovanja Srbi imaju za njegovu životnu misiju.

Dok je sa suprugom stajao na balkonu i nemo se osmehivao, okupljeni narod među kojim je bilo dece i starijih ljudi, ponosno je pevao stihove pesme posvećene vojnicima koji su se povlačili preko Albanije.

Đorđe je u jednom momentu počeo da tapše i da maše okupljenima, a onda je dodirnuo zastavu koja se vijorila sa njegove terase.

- Srce mi je puno

- Predivno

- Bravo, ovo je ponos svih nas

- Rasplaka me

- Svaka čast...

Bilo su samo neki od komentara ispod pomenutog videa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading