BERLIN U PANICI: Policija se priprema za haos u slučaju kolapsa energetske mreže tokom zime! Evo kako Nemci planiraju da se izbore sa KATASTROFOM

Autor:

Svet

18.09.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u glavnom gradu Nemačke priprema planove za vanredne situacije, budući da očekuju ozbiljne nerede i pljačke tokom zimskih meseci, ako se dogodi kolaps energetske mreže.

BERLIN U PANICI: Policija se priprema za haos u slučaju kolapsa energetske mreže tokom zime! Evo kako Nemci planiraju da se izbore sa KATASTROFOM

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici širom Nemačke već su upozorili na moguće nemire u narednim mesecima, jer ljudi ne mogu da greju svoje domove,a sve to uzrokovano je energetskim problemima sa kojima se nemačka država sada suočava kao rezultat politike zelene agende i rata u Ukrajini.

Prema izveštaju Die Velt-a, organi za sprovođenje zakona u glavnom gradu zemlje sada očekuju da će biti primorani da se nose sa različitim nivoima društvenih nemira kao rezultat tekuće krize.

Prave se planovi i obavljaju finalne pripreme, koje bi policiji trebalo da olakšaju da se izbori sa negativnim reakcijama javnosti, za koje smatraju da će uslediti kao rezultat povišenih cena i racionalizacije energije, prenosi Breitbart.

ENERGETSKI KOLAPS

Takođe se utvrđuju planovi za vanredne situacije ukoliko dođe do urušavanja čitave energetske mreže u gradu.

Berlinski organi reda i mira smatraju da bi to izazvalo potpuni haos, u vidu visokog stepena zločina, pljački i nereda i zbog toga nabavljaju generatore za hitne slučajeve za napajanje svojih operacija, kao i satelitske telefone koji će nastaviti da funkcionišu čak i tokom nestanka struje.

Portparol policije je navodno rekao za Die Velt da je „podrazumevano“ da takve planove sastavljaju organi za sprovođenje zakona u gradu, pri čemu izvor napominje da zvaničnici često planiraju različite hitne scenarije u slučaju da do njih dođe.

Mogućnosti oštrije uštede energije, kao i stalnih isključenja struje i dalje predstavljaju stvarnu zabrinutost nemačkih zvaničnika, jer im je sve teže da se izbore sa rastućom energetskom krizom u zemlji.

Zelena agenda, zbog koje su zatvorili termoelektrane, sada se ispostavlja kao nepromišljen potez, budući da je on Nemačku učinio zavisnom od ruskog gasa.

Odluka Moskve da u velikoj meri prekine snabdevanje evropskog tržišta nakon uvođenja sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, ostavila je Nemačku na cedilu, što bi dalje moglo rezultirati restrikcijama, koje, smatra policija mogu da izazovu paniku i nezadovoljstvo ljudi, koje bi iskazali na ulicama.

NE ODRIČU SE ZELENE AGENDE

Iako su svesni dokle ih je dovela Zelena agenda, Nemci i dalje nisu spremni da je se odreknu, a vlasti i dalje imaju za cilj da u velikoj meri povuku iz upotrebe tri preostale nuklearne elektrane u zemlji, piše Breitbart.

 Alternativni plan je da se neka od elektrana zadrže u takozvanoj hladnoj rezervi ukoliko zatrebaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading