ALBANSKI EKSTREMISTA NOVI AMBASADOR SAD U PODGORICI: Predlagao deportaciju Srba autobusima iz Crne Gore

Autor: Republika

Svet

17.09.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden predložio je danas da ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori bude diplomata B. Bix Aliu čovek koji je hteo da protera Srbe iz Crne Gore.

ALBANSKI EKSTREMISTA NOVI AMBASADOR SAD U PODGORICI: Predlagao deportaciju Srba autobusima iz Crne Gore

Foto: youtube.com/printscreen

Aliu je bio zamenik šefa Misije u Ambasadi SAD u Crnoj Gori 2014. do 2017. godine, u periodu kada je dužnost ambasadorke obavljala Margaret Ujehara. Trenutno je na dužnosti u Poljskoj, i to u konzulatu SAD u Krakovu.

Potiče iz porodice imigranata i na listi je najuspješnijih Amerikanaca albanskog porekla. Tokom diplomatske karijere dobitnik je brojnih nagrada Stejt dipartmenta.

Bix Aliu govori engleski, albanski, makedonski, crnogorski, poljski, srpski, a sporazumeva se i na nemačkom, turskom i grčkom jeziku.

Republika

Foto: State departement

Predlog Džo Bajdena da Aliju bude ambasador u Crnoj Gori

Aliu će na mestu ambasadora naslijediti Džudi Rajzing Rajnke, koja je za ambasadorku u Crnoj Gori imenovana 2018. godine.

Alio je tekođe poznat po zapaljivim izjavama a koje su usmerene protiv Srba, gde je svojevremeno izjavio da svi Srbi koji su se protivili učlanjenju Crne Gore u NATO treba proterati odnosno autobusima deportovati za Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading