PALA DRITANOVA VLADA: Izglasano nepoverenje u Skupštini

Autor:

Svet

19.08.2022

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dritan Abazović bio je mandatar 43. crnogorske vlade.

PALA DRITANOVA VLADA: Izglasano nepoverenje u Skupštini

Foto: Tanjug/AP

Skupština Crne Gore je večeras izglasala nepoverenje Vladi na čelu sa Dritanom Abazovićem.

Za smenu Vlade glasalo je 50 prisutnih poslanika, dok je protiv bila predsednica Skupštine Danijela Đurović (SNP). Poslanik Force Genci Nimanbegu se nije izjasnio.

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije "Crno na bijelo", kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju, prenosi Kurir.

Za smenu Abazovićevog kabineta glasalo je 50 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SDP), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Inicijativu za glasanje o nepoverenju Vladi je ranije podnelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

Dritan Abazović bio je mandatar 43. crnogorske vlade.

Abazović je u završnom izlaganju rekao kako se nada da će se uskoro konstituisati nova Vlada i da će predsednik nekome "od večerašnje većine" dati mandat da sastavi kabinet.

- Ako se to ne desi, to je neozbiljno i gurnuli ste državu u nestabilnost. Želim da tumačim ovo kao doprinos pomirenju, a ne kao neku negativnost. Crna Gora uz dosta muka prelazi neke nivoe demokratije - 30. avgusta 2020. je osvojena sloboda, sad neka manja ostrva slobode, i to je bitno.

Činjenica je, kako je rekao, da pobedu večeras odnosi DPS uz pomoć nekih opozicionih snaga, koje "od večeras to možda nisu".

- Ovo je samo jedna od bitaka i svi ćemo se uskoro susresti, da se suočimo sa sudom građana. Verujem da DPS tada više neće formirati nijednu Vladu. Da ljudi koji su unutar Vlade, a rade za određene strukture u cilju destabilizacije, ili unutar nove parlamentarne većine a rade isto, više neće imati tu priliku. Siguran sam da će neki završiti političku karijeru, to je vrlo blagotvorno. Mislim da će to označiti novi početak za celu Crnu Goru - kazao je Abazović u završnoj reči.

Prethodno je Abazović poručio u parlamentu da je večerašnja rasprava o nepoverenju njegovoj vladi politička borba u kojoj će otići ili on ili Milo Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading